TÜİK'te kritik görev değişimi: Fiyat İşleri Daire Başkanı istifa etti

TÜİK'te kritik görev değişimi: Fiyat İşleri Daire Başkanı istifa etti

TÜİK Fiyat İşleri Daire Başkanı Cem Baş sağlık sorunlarını gerekçe göstererek "görevden affını" istedi. Enflasyon hesabı çalışmalarının yürütüldüğü dairenin başkanı olan Baş'ın yerine Dijital Dönüşüm ve Projeler Daire Başkanı Furkan Metin atandı.

Enflasyon verilerini düşük gösterdiği gerekçesiyle eleştirilen Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Fiyat İşleri Daire Başkanı Cem Baş, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etti. Baş, aynı dairede uzman olarak görevini sürdürecek. Dairenin başına ise Dijital Dönüşüm ve Projeler Daire Başkanı Furkan Metin atandı.

"KURUM KAN KAYBETMEYE DEVAM EDİYOR"

Baş'ın istifasının ardından gazeteci Kemal Öztürk sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Öztürk, "TÜİK’te enflasyon hesabını yapan Fiyat İstatistikleri Daire Başkanı Cem Baş istifa etti. Çok uzun yıllardır bu görevi sürdürüyordu. Kurumda uzman olarak çalışmaya devam edecek. En az TÜİK Başkanı’nın istifası kadar önemli bir konu. Kurum kan kaybetmeye devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN