Türkiye Arjantin'e fark atarak zirveye oturdu: Sefalet endeksinde dünya birincisiyiz

Türkiye Arjantin'e fark atarak zirveye oturdu: Sefalet endeksinde dünya birincisiyiz

Giderek geçinmenin zorlaştığı Türkiye dünya sıralamasında en kötüye yükseldi. Enflasyon giderek tırmanırken işsizlik başını alıp gidiyor. Hâl böyleyken Türkiye sefalet endeksinde 156 ülke arasında zirveye oturdu. Enflasyon ve işsizliğin toplamından oluşan Sefalet Endeksi’nde Türkiye en yakın takipçisi Arjantin’e fark atarak birinci oldu. Türkiye 93.3 puanla ilk sırada yer alırken Arjantin 89.9 puanla ikinci oldu. Üçüncü sırada yer alan ülke ise Güney Afrika.

Ekonomi politikalarını ölçmekte kullanılan sefalet endeksinde Türkiye 93.3 puanla Arjantin'i geçerek dünya birincisi oldu. Gazete Duvar'ın haberine göre; Enflasyon ve işsizliğin toplamından oluşan Sefalet Endeksi’nde Türkiye en yakın takipçisi Arjantin’e fark atarak birinci oldu.Türkiye 93.3 puanla ilk sırada yer alırken Arjantin 89.9 puanla ikinci oldu.

Üçüncü sırada yer alan ülke ise Güney Afrika.Bu ülkenin endeksteki puanı 41.4. Macaristan 23.8, Polonya 22.3, Rusya ise 17.5 puanla endekste yer aldı.

TÜRKİYE BİR YILDA REKOR SEVİYEDE GERİLEDİ

İşsizlik, enflasyon, faiz oranı ve milli gelir gibi ekonomik göstergelerin esas alınarak hesaplandığı Dünya Sefalet Endeksi’nde Türkiye 2021 Aralık ayında 156 ülke içinde 21. sırada yer almıştı. Aynı tabloda enflasyonun rekor seviyelere ulaştığı Güney Amerika ülkesi Venezuela zirvede yer almıştı.

SEFALET ENDEKSİ NEDİR?

(Misery index) Bir ekonominin durumunu ve uygulanan ekonomik politikaların başarısını ölçmekte kullanılan bir endekstir. Ülkedeki yıllık enflasyon ve işsizlik oranlarının toplanması ile yıllık sefalet endeksi rakamlarına ulaşılır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN