6 yaşındaki çocuğu ezdi hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam etti: Putin rejimini anlatan video

Rusya'da iktidardaki Birleşik Rusya Partisi Milletvekili Sergey Mamontov, 6 yaşındaki bir çocuğu aracıyla ezdikten sonra hiçbir şey olmamış gibi olay yerinden uzaklaştı. Mamontov'un olayı polise bildirmemesi ve ağır yaralanan çocuk için sağlık ekiplerine haber vermemesi tepkiye neden oldu.

Rusya'da çekilen şok edici videoda milletvekili Sergey Mamontov'un aracıyla bir çocuğa çarptığı ve ardından olay yerinden uzaklaştığı görülüyor. Putin yanlısı siyasetçinin tıbbi yardım çağırmaması ve olayı polise bildirmemesi tepki çekti.

OLAY YERİNDEN UZAKLAŞTI

67 yaşındaki milletvekili Sergey Mamontov, Novosibirsk bölgesine bağlı Tatarsk'ta Toyota RAV4 araçla 6 yaşındaki bir çocuğa çarptı. Talihsiz çocuk acı içinde kıvranırken Mamontov, araçtan indikten sonra çocuğa baktı ve daha sonra olayı polise ve sağlık ekiplerine bildirmeden olay yerinden hızla uzaklaştı.

SARHOŞ OLMADIĞI BELİRLENDİ

Edinilen bilgilere göre, Rus siyasetçinin aracını aşırı hızlı sürdüğü ve viraja hızlı girdikten sonra küçük çocuğa çarptığı belirtildi. Varlıklı bir inşaat işletmesi sahibi olan politikacının, eylemini yetkililere bildirmemesi tepkilere neden oldu. Mamontov'a yapılan alkol testinde sarhoş olmadığı ve sağlığının da yerinde olduğu kaydedildi.

aa.jpg

AĞIR YARALANDI

Olayı gören çevre sakinleri ise Putin destekçisi vekilin çocuğa acımasızca çarptığını ve çocuğun tüm kıvranmalarına rağmen ona yardım eli uzatmadığına tanıklık ettiklerini ifade etti. Ayrıca evinin penceresinden korkunç olayı gören bir başka çocuk kurbanın yanına koşarak onu yakındaki evine taşıdı. Ağır yaralanan çocuk hastaneye kaldırılırken kafasında ve kalçasında kırık olduğu belirlendi.

vvvvv.jpg
Yaralı çocuk ve annesi

SAVCILIK CEZA DAVASI TALEP ETTİ

Öte yandan ihbar üzerine vekilin, aracının arama listesine konduktan sonra polis karakoluna teslim olduğu bildirildi. Polis söz konusu olayla ilgili Mamontov'un ifadesini aldı. Olayın meydana geldiği Novosibirsk Bölge Savcılığı, serbest bırakılan Mamontov hakkında ceza davası açılmasını talep etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yanlısı Mamontov'un sınır dışı edileceği de ileri sürüldü. Partisinin üst düzey bir yetkilisi, yapılan davranışı "şaşkınlık ve tiksinti" olarak yorumladı.

Ayrıca sosyal medyadan da Mamontov'a tepki gösterildi.

İlgili Haberler