ILO kovid ve Ukrayna Savaşı üzerinden uyardı! İşsizlik ve eşitsizlik artacak

ILO kovid ve Ukrayna Savaşı üzerinden uyardı! İşsizlik ve eşitsizlik artacak

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), küresel iş piyasasının Kovid-19 kaynaklı krizler, iklim değişikliği ve Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle işsizlik ve eşitsizliğin artacağı uyarısında bulundu. ILO tarafından açıklanan 'İş Dünyası' 10. izleme raporunda, küresel işgücü piyasalarında görünümün son aylarda kötüleştiği kaydedildi. Raporda birden fazla ve art arda gelen ekonomik ve siyasi krizlerin dünya çapında işgücü piyasasının toparlanmasını tehdit ettiği belirtildi.

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), 'İş Dünyası' 10’uncu izleme raporunu açıkladı. ILO, küresel iş piyasasının Kovid-19 kaynaklı krizler, iklim değişikliği ve Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle baskı altında olduğunu belirterek, işsizlik ve eşitsizliğin artacağı uyarısında bulundu.

ILO raporunda, küresel işgücü piyasalarında görünümün son aylarda kötüleştiği kaydedildi. Birden fazla ve art arda gelen ekonomik ve siyasi krizlerin dünya çapında işgücü piyasasının toparlanmasını tehdit ettiği belirtilen raporda, bunun hem işsizlik hem de eşitsizliği artıracağı uyarısında bulunuldu.

‘ENFLASYON NEDENİYLE REEL ÜCRETLER DÜŞÜYOR’

Rusya-Ukrayna savaşının neden olduğu ekonomik sarsıntı ve para politikasının daha da sıkılaşmasının tüketim üzerindeki etkisiyle küresel istihdam büyümesinin 2022’nin son çeyreğinde önemli ölçüde kötüleşeceği vurgulanan raporda, yılın başlarında görülen küresel çalışma saatlerindeki toparlanmanın ikinci ve üçüncü çeyreklerde tersine döndüğüne dair işaretler olduğu bildirildi.

Raporda “Artan enflasyon oranları birçok ülkede reel ücretlerin düşmesine neden oluyor. Bu, birçok ülkede çok düşük gelir gruplarını etkileyen Kovid-19 krizi sırasında gelirdeki önemli düşüşlerin ardından geliyor” denildi.

ILO raporunda, Kovid-19 salgını öncesi seviyeye (2019’un 4’üncü çeyreği) göre bu yılın ikinci çeyreğinde 40 milyon daha az tam zamanlı iş olduğu bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN