Türkiye'de altın dönemi bitiyor! Düğün yapacaklar altın beklemesin... İslam Memiş kötü haberi duyurdu

Türkiye'de altın dönemi bitiyor! Düğün yapacaklar altın beklemesin... İslam Memiş kötü haberi duyurdu

Türkiye'de altın dönemi resmen bitiyor! Düğün yapacaklar artık altın beklemeyin! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kötü haberi böyle duyurdu...

Türkiye'nin önde gelen finansal piyasalar uzmanlarından İslam Memiş, son durumu ve geleceğe dair tahminlerini paylaştı. Haftalık değerlendirme ve tahmin videosunda öne çıkan en dikkat çekici nokta, Türkiye'de uzun yıllardır devam eden düğünlerdeki hediyelik altın geleneğinin artık son bulduğu yönündeki iddiasıydı.

Memiş, ayrıca döviz ve altın piyasalarına dair kısa, orta ve uzun vadeli öngörülerini de dile getirdi. Türkiye ekonomisi ve piyasalarındaki gerilime dikkat çeken Memiş, dolar ve euro için yükseliş beklentilerini paylaştı. Doların 32.20 TL seviyelerinde olduğunu belirten Memiş, doların yükseliş trendinin devam edeceğini ve 40-45 TL aralığına, euro ise 50 TL seviyelerine ulaşabileceğini öngördü.

İSLAM MEMİŞ FİZİKİ ALTINI DEĞERLENDİRDİ

14 Şubat yarım ve çeyrek altın fiyatları! Yarım, çeyrek, ons, gram altın fiyatları ne kadar oldu? 14 Şubat 2022 Pazartesi - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Altın piyasasındaki dinamiklere de değinen Memiş, ons ve gram altın fiyatlarında yaşanabilecek dalgalanmalara işaret etti. Fiziki altın arzındaki sıkıntılara dikkat çeken Memiş, Darphane'nin üretimdeki aksaklıklarının piyasada gram altın bulunurluğunu etkilediğini ifade etti. Ayrıca, altın işçiliklerindeki değişikliklerin piyasaya etkileri üzerinde durdu.

Memiş, Türkiye'deki düğünlerdeki geleneksel altın takma alışkanlığının sona erdiğini belirterek, bu durumun altının fiziki sahipliğinde değişimlere neden olabileceğini öne sürdü. Ayrıca, işçilik maliyetlerinin artması ve altın çeşitliliğindeki azalmanın, altını lüks bir meta haline getirebileceğini tahmin etti.

Petrol fiyatları, Bitcoin ve dolar endeksi gibi ekonomik göstergeler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Memiş, petrol fiyatlarının yükselmesiyle akaryakıt fiyatlarında artış beklentisine işaret etti. Ayrıca, Bitcoin'in değer kaybı ve Fed'in faiz kararlarına dair öngörülerini de paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN