Türkiye'deki en ucuz elektrikli güncellemeyle geliyor! Artık daha sağlam ve daha teknolojik

Türkiye'deki en ucuz elektrikli güncellemeyle geliyor! Artık daha sağlam ve daha teknolojik

Son dönemde elektrikli otomotiv piyasasında ciddi gelişmeler yaşanırken özellikle Türkiye’deki sürücüleri çok sevindirecek yeni bir haber geldi. Türkiye’deki en ucuz elektrikli model güncellemeleriyle geliyor. Yeni güncellemeler sayesinde artık hem daha sağlam hem daha teknolojik…

ZEYNEP ORHAN

Otomotiv sektörü yeni gelişmelerle dinamiğini kaybetmeden ilerlemeye devam ediyor. Özellikle son zamanlarda hem gelişen teknolojinin etkisiyle hem talebi karşılamak amacıyla elektrikli otomotiv sayılarında ve modellerinde ciddi ciddi artışlar yaşanmaya başladı. Dünyaca ünlü bir çok Marc’a elektrikli otomobillerini piyasaya sürerken Türkiye’de elektrikli otomobil kullanımı konusunda gelişmeye başladı. Araba almak isteyen çoğu kişi elektrikli arabaları tercih ederken bir yandan da en ucuz modeli araştırıyor. Bu kapsamda Türkiye’deki en ucuz elektrikli otomobil yeni güncellemeleri ile beraber tekrar sürücülerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

FİYAT İNDİRİMİ İLE DİKKATLERİ ÇEKİYOR

2024 model Dacia Spring, otomobil dünyasında yeni bir soluk olarak karşımıza çıkıyor. Elektrikli araç segmentinde rekabetin giderek kızıştığı bir dönemde, Dacia'nın bu yeni modeli, hem iç hem de dış tasarımında yapılan yeniliklerle ve olası bir fiyat indirimiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Cenevre Otomobil Fuarı'nda otomobil severlerin beğenisine sunulan yeni Dacia Spring, aynı 26,8 kilowatt saatlik pil paketine sahip olmasına rağmen, yenilenen iç mekanı, daha sağlam dış cephesi ve revize edilmiş güç aktarım mekanizması ile öne çıkıyor.

yeni-proje-15.jpg

2021 yılında piyasaya sürüldüğünde, Avrupa otomobil pazarında nasıl bir etki yaratacağı merak konusu olan Çin yapımı bu tam elektrikli mini araba, 20.000 Euro'nun (yaklaşık 600 bin TL) çok altında bir fiyat etiketi ve 230 km (143 mil) gibi nispeten kısa bir menzille dikkat çekmişti. İlk yılında yaklaşık 50.000 sipariş alarak beklentileri aşan Dacia Spring, geçen yıl yaklaşık 60.000 satışla Avrupa'nın en çok satan sekizinci elektrikli aracı oldu. Türkiye'de ise önceki modeli Extreme Elektric 65 bg modeli 850 bin TL fiyatla satılıyor. Araç Türkiye'de 4 kişilik elektrikli otomobiller içinde en ucuz modeller arasında yer almakta.

yeni-proje-16.jpg

RAKİPLERİ ONUN FİYATINA İNMEYE ÇALIŞIYOR

Ancak Dacia Spring, 2024'te, özellikle ana pazarı olan Fransa'da elektrikli araçlara verilen sübvansiyonların kaybı gibi zorluklarla karşı karşıya. Citroen ve Renault gibi rakipler, Avrupa'da üretilen ve sübvansiyonlara uygun fiyatlarla piyasaya sürülen küçük elektrikli araçlarla rekabeti kızıştırıyor. Bu araçlar, Dacia Spring ile fiyat eşitliğine yaklaşarak, onun pazar payını tehdit ediyor.

Dacia'nın bu rekabete yanıtı, hem görsel hem de teknik anlamda önemli iyileştirmeler içeren yeni Spring modeli oldu. Araç, Dacia'nın yeni logosu ve ışık imzasına sahip bir ön uca kavuştu. SUV benzeri bir görünüm kazandıran siyah plastik kaplamalar ve ön ve arka tamponlarda bulunan harita temalı aplikler aracın dış tasarımını güçlendiriyor.

İç mekanda ise, eleştirmenlerin eleştirisine neden olan ucuz plastikler ve rahatsız koltuklar yerini, daha yumuşak malzemelerin kullanıldığı dokunmatik yüzeylere ve daha fazla destek sunan koltuklara bıraktı. Yeni Spring, sürücü için standart olarak 7 inçlik bir gösterge paneli ve merkezi 12 inçlik multimedya dokunmatik ekranla donatıldı. Bu ekranlar, Dacia'nın ölçek ekonomisini artırmasına yardımcı oluyor.

yeni-proje-17.jpg

SATIŞLARI ARTACAK

Mekanik açıdan, Spring artık 65 hp'lik bir elektrik motoruna ve harici cihazları şarj etmek için kullanılabilecek 220 voltluk bir prize sahip. Yapılan bu yükseltmelerin yanı sıra, otomobilin Avrupa'da ve Türkiye'de pazarındaki satışlarının da artması bekleniyor.

Dacia Spring'in yenilenen versiyonu, elektrikli araç pazarında rekabetin arttığı bir dönemde, hem tasarımıyla hem de fiyatıyla fark yaratmayı hedefliyor. Bu yenilikler, elektrikli araç teknolojisine geçiş yapmayı düşünen otomobil severler için cazip bir alternatif oluşturuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN