Türkiye'nin risk priminde korkutan artış! 19 yıl önceki seviyede

Türkiye'nin risk priminde korkutan artış! 19 yıl önceki seviyede

Türkiye'nin 5 yıllık kredi temerrüt takası puanı 2003'ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Türkiye'nin kredi temerrüt takası 837 baz puan seviyesini gördü. Artan risk primleri nedeniyle 10 yıllık eurobondun getirisi de yüzde 10.6 seviyesine çıkarak rekor kırdı.

Dolar ve enflasyonda yaşanan artış sonrası Türkiye 5 yıllık kredi temerrüt takası (CDS) 2003’ten bu yana en yüksek düzeyde günlük kapanışa hazırlanıyor. Türkiye'nin risk priminde yükseliş ivmesi devam ediyor. Türkiye'nin 5 yıllık kredi temerrüt takası 837 baz puan seviyesini gördü. Artan risk primleri nedeniyle 10 yıllık eurobondun getirisi de yüzde 10.6 seviyesine çıkarak rekor kırdı.

GEÇEN HAFTA KAPANIŞ 828 PUANLA OLDU

Günlük kapanışa bakıldığında ise haftanın ilk işlem gününde CDS'nin 19 yılın en yüksek kapanışa ilerlediği görüldü. 2008 Ekim ayında CDS'de günlük kapanış seviyesi 831 baz puan olarak kaydedilmişti. Cuma günü ise kapanış 828 seviyesinden gerçekleşti.

KAPANIŞ 831 PUANDA OLABİLİR

Haftanın ilk işlem gününde 831 baz puanın üzerinde kapanış gerçekleşmesi durumunda risk priminde 2003'ten bu yana en yüksek kapanış kaydedilmiş olacak.

2003 yılı Mart ayında CDS'de 1.416 baz puanlık kapanış görülmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN