Türkiye'yi yıkan deprem sonrası borsadan şok karar!

Türkiye'yi yıkan deprem sonrası borsadan şok karar!

Türkiye'yi üzen yıkıcı depremin ardından Borsa İstanbul tarafından bir duyuru yayınlandı. Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde yıkımlara ve ölümlere sebep olan depremin sonrasında Borsa İstanbul AŞ, deprem bölgesindeki 8 şirketin borsadaki paylarını geçici olarak kapatıldığını duyurdu. İşte o şirketler...

Türkiye'yi üzen yıkıcı depremin ardından Borsa İstanbul tarafından bir duyuru yayınlandı. Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde yıkımlara ve ölümlere sebep olan depremin sonrasında Borsa İstanbul AŞ, deprem bölgesindeki 8 şirketin borsadaki paylarını geçici olarak kapatıldığını duyurdu. O şirketlerin isimleri tek tek açıklandı.

BORSA İSTANBUL DUYURDU ! 8 ŞİRKETİN PAYLARI GEÇİCİ OLARAK KAPATILDI !

borsa

Türkiye'nin Kahramanmaraş kentinde meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından birçok şehirde yıkımlar ve ölümler meydana geldi. Borsa İstanbul'un Kamuyu Aydınlatma Platform'u (KAP), açıkladığı duyuruya göre deprem bölgesinde bulunan ortaklık paylarına ait işlem sıralarının, şirketler tarafından depremden etkilenme durumlarıyla ilgili özel bir durum açıklaması yapılana kadar işlemlerin durdurulmasına karar verildiği bildirildi. Açıklanan şirketler ile ilgili gelişmeler, Borsa İstanbul tarafından duyurulacak. Deprem bölgesinde faaliyet gösteren şirketlerin borsa hisselerinde hiçbir işlem yapılmamasına karar verildi.

İŞTE AÇIKLANAN 8 ŞİRKET

borsa

İşte Borsa İstanbul KAP tarafından açıklanan, işlemlerin yapılamayacağı ve paylarının geçici olarak kapatıldığı 8 şirket:

1- Sasa Polyester Sanayi AŞ (Pay, vadeli işlem sözleşmeleri ve varantlar)

2- Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri AŞ

3- Bilici Yatırım Sanayi ve Ticaret AŞ

4- Sanko Pazarlama İthalat İhracat AŞ

5- Hateks Hatay Tekstil İşletmeleri AŞ

6- İskenderun Demir ve Çelik AŞ

7- Arsan Tekstil Ticaret ve Sanayi AŞ

8- Rubenis Tekstil Sanayi Ticaret AŞ

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN