TV'de doları gören döviz bürosuna akın etti! Dolar dört nala koşuyor: O tarihten sonra 1 dolar 32 TL olacak!

TV'de doları gören döviz bürosuna akın etti! Dolar dört nala koşuyor: O tarihten sonra 1 dolar 32 TL olacak!

Dövizde yaşanan son dakika gelişmeleri yatırımcılar tarafından yakından takip edilmekte. Nisan ayı itibariyle hızlı yükselişine devam eden dolar kuru psikolojik sınır olan 19 TL'yi aştı ve 20 liraya doğru gidiyor. Vatandaşlar 'Dolar yükselecek mi, düşecek mi?' sorusunu araştırırken ünlü ekonomistten korkutan dolar açıklaması geldi. Tahmini duyan döviz bürosuna akın etti. O tarihten sonra 1 dolar 32 TL olacak! Elinizi çabuk tutun. İşte dolar kuru ile ilgili son dakika gelişmeleri...

ABD'den gelen enflasyon verileri sonrası hareketlenen dolar kuru 19 TL'yi aşmış durumda. Gözler ise seçim sonrasına çevrildi. Vatandaşlar 'Seçimden sonra dolar ne olur? Dolar yükselecek mi, düşecek mi?' sorusunu araştırırken ünlü ekonomistten çarpıcı dolar tahmini geldi. O tarihten sonra 1 dolar 32 TL olacak! Fiyatları duyan döviz bürosuna akın ediyor. Elinizi çabuk tutun. İşte dolar tahmini ve piyasalarda son durum...

DOLAR BORCU OLANLAR DİKKAT! O TARİHTE 32 TL OLACAK

Dolar kurunda yükseliş devam ediyor. Yatırımcılar uzmanlardan gelen uyarılara dikkat kesilirken ünlü Capital Economics Kıdemli Gelişen Piyasalar Ekonomisti Liam Peach, dolar borcu olanları uyardı. Dolar ateşlendi! O tarihte 1 dolar 32 TL olacak. Fiyatları duyan döviz bürosuna koşuyor.

hghghggh-21.jpg

SEÇİM DOLARI NASIL ETKİLEYECEK?

Türkiye seçimlere doğur giderken dövizde yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşların gündeminde. Dolarla ilgili peş peşe açıklamalar gelirken Independent Türkçe'den Gökçen Tuncer'in kaleme aldığı yazısında seçim sonuçlarına göre dolar kurunun seyrinin ne yönlü değişeceğine dair ilk bilgiler paylaşıldı.

yeni-hghhggh.jpg

Capital Economics Kıdemli Gelişen Piyasalar Ekonomisti Peach yaptığı açıklamada, "Muhalefetin zaferi Türkiye'nin finansal piyasalarına bir canlanma getirebilir, özel sermaye akışı dalgası yaratabilir. Ancak diğer yandan bu canlanma hızlı şekilde yok olabilir. Reform süreci kararlılıkla hayata geçene kadar, Türkiye büyük yatırım akımlarının olmasında bir tereddüt yaşayabilir" dedi.

hjhjhjhj-43.jpg

Dolar kuru için çarpıcı tahminlerde bulunan Peach, 2023 yıl sonunda doların 26 liraya, 2024 yılı sonunda ise 32 liraya kadar çıkabileceğini söyledi. Gelişen piyasalar ekonomisti Timothy Ash ise yaptığı son dakika açıklamasında muhalefetin seçimleri kazanması durumunda hızlı şekilde ortodoks politikalara geçileceğini ve 2023 yılının ikinci yarısında gelişen piyasaların en iyi hikayelerinden birinin yazılabileceğini söyledi.

16 NİSAN 2023 PAZAR GÜNÜ DOLAR NE KADAR?

16 Nisan 2023 güncel Dolar’ın alış fiyatı 19,34 satış fiyatı ise 19,36 olarak belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN