Ucuzladıkça gram altın alanlar dikkat! Sıra dışı yorumlarıyla bilinen ekonomist öyle bir seviye verdi ki...

Ucuzladıkça gram altın alanlar dikkat! Sıra dışı yorumlarıyla bilinen ekonomist öyle bir seviye verdi ki...

Altın fiyatlarının durumu gram, yarım, çeyrek, ons bazında sürekli mercek altında. Altın almayı planlayanlar en iyi zamanı kestirmeye çalışırken, Necmettin Batırel adından değerli bir yorum geldi.

Birkaç yıl önce Ahmet Hakan'ın televizyon programına Profesör Özgür Demirtaş ile birlikte katılan Necmettin Batırel, "Aniden dolar satabilirim" şeklindeki ifadesiyle ön plana çıkmıştı.

Sosyal medya hesabını aktif bir biçimde kullanan ekonomist Necmettin Batırel, altın piyasası ile ilgili düşüncelerini paylaştı.

"GRAM ALTIN 1650 TL'YE İNEBİLİR"

Batırel, altın fiyatlarının gerileyeceği düşüncesini ifade ederek, "Altın değeri azalıyor. Ons eğer 1960 dolar seviyesinde sabitlenemezse 1935 dolara inecek. Gram altın 1715 liradan 1697 liraya geriledi. 1650 TL'ye inebilir." ifadesini kullandı ve "Yüksek fiyattan alım yapmaktan kaçının" şeklinde bir uyarıda bulundu.

2-002.jpg

ŞAKKADANAK DOLAR SATARIM NE ANLAMA GELİYOR?

Doların 3,50 TL'ye çıktığı dönemde Necmettin Batırel ve Özgür Demirtaş Ahmet Hakan'ın haber programına konuk oldular. Durumu değerlendiren Necmettin Batırel, "Merkez Bankası şu aşamada ne yapabilir? Etrafımızdaki yangın su ile söndürülemeyecek bir yangın" dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti: "Peki ne yapmalı? Eğer ben olsaydım ne yapardım... 10 milyar doları birden satarım, herkes şaşırır. Beklenmedik bir hareket 'Neden satıyor, nasıl satıyor, rezervlerinin düşük olduğunu düşünmüyorduk?' şeklinde yorumlar yaparlar. 'Demek ki rezervlerinde para varmış' derler genellikle."

Ahmet Hakan'ın "Dolar düşer mi o zaman?" şeklindeki sorusuna "Kesinlikle düşer" şeklinde yanıt veren Necmettin Batırel şöyle devam etti:

"Ama herkes diyecek ki biraz yavaş düşecekler, Merkez Bankası'nın enerjisi bitecek diye bekleyecekler. Ardından bir 10 milyar daha satarım, 20. Eğer yeterli olmazsa bir 10 daha satarım, sonra sona erer."

Konuşmasına devam eden Necmettin Batırel, "Böyle davranarak Merkez Bankası ne kazanır biliyor musunuz? 3,50'den dolarlarını satar mı? Satar, 3,20'ye düşünce de alır. Servet kazanır." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN