Uğur Gürses'ten döviz garantili mevduat için kritik uyarı

Uğur Gürses'ten döviz garantili mevduat için kritik uyarı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı 'Kur korumalı TL mevduatı' düzenlemesinin ayrıntılarını değerlendiren ekonomist Uğur Gürses Meclis'i onayından geçmediğinin altını çizerek, ''Farkı kimin ödeyeceği yazılmamış; çünkü bu hali ile kanunsuz. Yani bütçe çerçevesinde Meclis'ten onayı alınmış değil.'' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı dövize endeksli Türk Lirası (TL) mevduat sisteminin ayrıntılarını paylaştı. Yeni sistemle; hesaplar 3,6,9 ve 12 ay vadeli açılabilecek. Merkez Bankası her gün saat 11'de dolar döviz alış kuru yayınlayacak. Sisteme, isteyen her banka katılabilecek.

'BU HALİ İLE KANUNSUZ'

Türk Lirası'nı özendirici yeni düzenlemeye ilişkin sosyal medyadan paylaşımda bulunan ekonomist Uğur Gürses, ''Farkı kimin ödeyeceği yazılmamış; çünkü bu hali ile kanunsuz. Yani bütçe çerçevesinde Meclis'ten onayı alınmış değil.'' sözleriyle uyardı.

bakanaa-001.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN