Ünlü Analistlerden Bomba Tahmin! Altın Bu Seviyeleri Görebilir, Hazırlıklı Olun

Ünlü Analistlerden Bomba Tahmin! Altın Bu Seviyeleri Görebilir, Hazırlıklı Olun

Altın fiyatları ABD'den gelen haberler ile hareketlendi. Özellikle ABD istihdam raporunun beklenmedik şekilde gelmesi piyasaları canlandırdı. Haftaya yükselişle başlayan gram altın ve çeyrek altın fiyatları kritik eşiğe kadar dayandı. Ünlü ekonomistlerde piyasaları yorumlayarak altın fiyatları bekledikleri kritik seviyeleri açıkladılar.

Geçtiğimiz haftalarda hareketli dakikalar yaşaya altın fiyatları ABD'den gelen verilerle ile düşüşe geçmişti. ABD Merkez Bankası'nın (FED) sıkı para politikalarından vazgeçeceğine dair söylentiler fiyatların düşmesine neden oldu ancak bu düşüş kısa sürdü. Yeni haftayla birlikte altın fiyatları da yükselişe geçti. Peki altın fiyatları yükselişlere devam edecek mi? Altın alınmalı mı, satılmalı mı? Uzman ekonomistler piyasadaki son dakika gelişmelerini yorumlayarak altın için öngördükleri seviyeyi açıkladılar.

"ALTIN FİYATLARINI OLUMSUZ ETKİLEYECEK"

Geçtiğimiz hafta Cuma günü spot altın yüzde 1,5 oranında düşüş yaşamıştı. Yaşanan düşüşün ardından piyasaları değerlendiren TD Securities emtia stratejisi başkanı Bart Melek, Fed'in agresif para politikalarına devam edeceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Altın son zamanlarda Fed'in şahinlikten güvercinliğe geçeceği düşüncesiyle ralli yapmıştı. Ancak istihdam verileri ABD ekonomisinin güçlü olduğunu gösteriyor. Bu durumun Fed'in daha agresif olmasına neden olması mümkün. Bu da altın için iyi bir hikaye değil."

a1-9.jpg

ALTIN FİYATLARININ KADERİNİ BELİRLEYECEK

Jeopolitik risklerin halen altın fiyatlarında ciddi bir baskı oluşturduğunu belirten Bart Melek, haftaya açıklanacak olan ABD tüketici fiyatları verilerine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Jeopoitik konularda bir POP-UP olursa, bu altına yardımcı olacak. Ancak sürekli bir ralli olmayacak. Altın fiyatları için bir sonraki katalizör, gelecek hafta ABD Tüfe verisi olacak."

"1800 DOLARLA SINIRLANDIRACAKLAR"

Artan enflasyon verileri ve faiz kararlarının altın fiyatlarını etkileyeceğini belirten Kinesis Money piyasa analisti Rupert Rowling, "Pozitif istihdam tablosu, FED'e ekonomiyi resesyona sokma riski olmadan faiz oranlarını yükseltmesi için daha fazla alan sağladı. Bu nedenle altının yukarı yönlü kazançları muhtemelen 1.800 dolarla sınırlanacak." açıklamasında bulundu.

a2-11.jpg

"BUNLARDAN GÜÇ ALABİLİRLER"

Başka bir analist uzmanı olan FXTM analisti Lukman Otunuga, ABD Merkez Bankası'nın (FED) sert faiz artışlarının altın fiyatlarını derinden etkileyeceğini belirterek, "Fed'den daha agrasif artış ihtimalini nasıl artıracağı düşünülürse, güçlü bir istihdam raporu altın için kötü haber. Altın boğalar, durgunluk korkularından, Avrupa'a devam eden jeopolotik risklerden ve ABD ile Çin arasındaki gerilimlerden güç alabilir." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN