“Üretim bandı yok, araçlar elle yapılıyor” iddialarına Togg'dan videolu yanıt

Sosyal medyada ve farklı mecralarda geçen belli başlı iddiaların ardından Togg, bu iddiaları videolu bir şekilde çürütmeye karar verdi. İddialara göre Togg'un aslında bir üretim hattı bulunmuyordu ve fabrika hala inşaat halindeydi bu nedenle de gösterilen mevcut araçlar da el ile üretilmiştir deniliyordu. Fakat Togg tarafından paylaşılan üretim bandı videosunun ardından bu iddialar tamamen çürütüldü. İşte o görüntüler.

Türkiye’nin ilk elektrikli otomobili Togg için 29 Ekimde fabrikada üretim bandından indirme töreni yapılmasının ardından sosyal medyada ve bazı WhatsApp gruplarında kısa bir video görüntü elden ele dolaşmaya başladı.

"TOGG'UN BİR ÜRETİM HATTI YOK"

Bu görüntülerde fabrika içinde inşaatın devam ettiği, ortada bir üretim bandının olmadığı, bazı tek tük Togg otomobillerin bulunduğu görülüyordu. Bu görüntüler üzerine ise bazı kişiler bu konuyu köşesinde konu etti. İddialarda Togg’un henüz bir üretim hattı olmadığı, üretim hattından çıktı denilen otomobilin de büyük olasılıkla el ile üretildiği yazıldı.

TOGG'DAN ÜRETİM BANDINI GÖSTEREN VİDEOLU PAYLAŞIM

Bu yazı üzerine de Togg dün üretim bandında otomobillerin robotlar aracılığıyla üretildiğini gösteren ve seri üretimin bazı aşamalarını anlatan bir video yayınladı. Togg’un resmi Twitter hesabından paylaşılan tweette, “İnşaata başlangıç töreninden itibaren son gelişmeleri her ayın 18’inde sosyal medya hesaplarımızdan, #Togg Teknoloji Kampüsümüzün son halini 7/24 #HeyeCanlı Youtube kanalımızdan canlı olarak sizlere aktarmıştık. Şimdi de akıllı cihazlarımızın üretim aşamaları ile karşınızdayız. Videomuzun uzun versiyonunu Youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz” ifadesi kullanıldı.