Uzman isim kripto para piyasasını etkiledi: Eski seviyelere dönmesi zaman alacak

Uzman isim kripto para piyasasını etkiledi: Eski seviyelere dönmesi zaman alacak

Küresel kripto para madenciliğinin yüzde 65'ini gerçekleştiren Çin, geçen hafta Çin Devlet Konseyi Komitesi'nin cuma günü yaptığı bir açıklamada finansal riskleri azaltmak için kripto para madenciliğinin yasaklandığını söylemişti. Çin ve İran'ın kripto paralara karşı yasaklayıcı tutumları devam ederken uzman isimler, kripto paraların eski seviyelerine dönmesinin zaman alacağını söyledi.

Çin'in kripto para madenciliğine getirdiği yasağın ardından İran'ın da 4 aylık süre ile 22 Eylül'e kadar kripto para madenciliğini yasaklaması piyasalarda yeni dalgalanmalara yol açtı. Guggenheim Partners'ın baş yatırım yetkilisi Scott Minerd'in açıklamaları da piyasaları etkiledi.

Baş yatırımcı Minerd'in Bitcoin'de satışların sürebileceğini öngörmesi ve kripto paraların önceki zirvelerine dönmelerinin zaman alacağını belirtmesi de fiyatlarda aşağı yönlü baskıyı ortaya çıkardı.

600 BİN DOLAR HEDEFİ

Minerd, Bitcoin'in uzun vadeli yatırım olarak elde tutulması halinde 600 bin dolar seviyesini görebileceğini de açıkladı.

FİYATLAR DÜŞÜŞTE

Bu sabah Bitcoin fiyatı 24 saat öncesine göre yüzde 4.03 düşüşle 37 bin 601 dolar seviyesinden işlem görüyor. Etherum fiyatı yüzde 4.39 düşüşle 2 bin 673 dolara gerilerken, XRP fiyatı da yüzde 4.38 kayıpla 0.955091 dolar seviyesinden alıcı buluyor.

NE OLMUŞTU?

İran Başkanı Hasan Ruhani, devlet televizyonuna yaptığı bir açıklamada kripto para madenciliğinin 22 Eylül'e kadar yasaklanacağını söyledi.

Cambridge Alternatif Finans Merkezi'nin verilerine göre, İran dünyada en fazla kripto para madenciliğinin yapıldığı altıncı ülke ve küresel madencilikteki payı yüzde 3,82.

krip.jpgKripto Para Madencilik Tesisi

Küresel kripto para madenciliğinin yüzde 65'ini gerçekleştiren Çin de geçen hafta yaptığı açıklamada kripto para madenciliğini yasakladığını duyurmuştu.

Çin Başkan Yardımcısı Liu He’nin başkanı olduğu Devlet Konseyi komitesi cuma günü yaptığı bir açıklamada finansal riskleri azaltmak için kripto para madenciliğinin yasaklandığını söylemişti. Konsey böylece ilk defa kripto para madenciliğini hedef almış oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN