Uzman isimden küçük yatırımcıya acil uyarı! Aman dikkat ‘Silkelenebilirsiniz’! Sabırlı olan meyvesini alır

Uzman isimden küçük yatırımcıya acil uyarı! Aman dikkat ‘Silkelenebilirsiniz’! Sabırlı olan meyvesini alır

Ekonomide ibre yukarıyı gösterirken borsada yükselen fiyatlarda uzman isimleri harekete geçirdi. Art arda gelen yeni rekorları değerlendiren Dr. Şeref Oğuz, borsanın bine doğru yaklaştı şu zamanlarda hasat zamanı olduğunu belirtti. Küçük yatırımcıları uyaran uzman isim, “ silkeleme var” diyerek herkesi dikkatli olmaya çağırdı. İşte piyasalardaki son gelişmeler…

Borsada peş peşe gelen uzman isimleri heyecanlandırırken uyarılarını da geciktirmedi. Dr. Şeref Oğuz, "Borsa 10 bine koşarken yeniden hasat zamanı geldi. SPK'nın korumadığı küçük yatırımcı yeniden silkelenme riskiyle karşı karşıya kalabilir" diyerek uyardı. İşte piyasalardaki son gelişmeler…

KÜÇÜK YATIRIMCI SİLKELENECEK

Dr. Şeref Oğuz, ekonomim.com'a yaptığı değerlendirmede, küçük yatırımcıların borsanın yükselen trendine kapılmaması gerektiğini ve dikkatli adımlar atılması gerektiğini vurguladı. Daha önce birçok kez yaşanan senaryonun küçük yatırımcılar için yeniden tekrarlanabileceğinin altını çizen Oğuz, “Borsa ağacının 8,5 milyon yaprağı vardı, bir silkelendi 1 milyonu gitti. Borsa 10 bine koşarken yeniden hasat zamanı geldi. SPK'nın korumadığı küçük yatırımcı yeniden silkelenme riskiyle karşı karşıya kalabilir.” dedi.

borsa.jpg

Spekülatörlerin yeniden ortaya çıkması durumunda yatırımcıyı sağabileceğine değinen uzman isim ufak yatırımcıların daha dikkatli davranması gerektiğinin altını çizdi. Borsanın bir oyun alanı olduğuna değinen uzman isim, hisse senedi alıp bir şirketin ortağı olan küçük yatırımcının şirketlerin gerçek bir ortağı gibi davranması gerektiğini vurguladı.

SABIRLI OLAN KAZANIR

Borsada sabırsızlığın işi olmadığını aktaran Oğuz, “Borsa sabırsızlardan sabırlılara, akılsızlardan akıllılara para aktarılan bir yerdir. Bu nedenle borsada şimdi profesyonellerin zamanı. Borsada artık amatörlere yer yok. Yatırım yapacaklar mutlaka profesyonellerden destek almalı." dedi.

borsa-ytirim.jpg

TARİHİ ZİRVEYE YÜKSELDİ

Geçtiğimiz gün Borsa İstanbul tarihi zirvesi olan 9404 puanı yükselirken günü değer kaybıyla tamamladı. Günün ilk saatlerinde ise yukarı yönlü bir aşlangıç yapan Borsa İstanbul BİST 100 endeksi %0,46 değer kazanarak 9238 puana çıktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN