Uzmanlardan 2023 bütçesi yorumu: Tamamen seçime yönelik

Uzmanlardan 2023 bütçesi yorumu: Tamamen seçime yönelik

Hükümetin açıkladığı 2023 bütçesini değerlendiren Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Saygılıoğlu, bütçe açığının frensiz olduğunu belirtirken, bu bütçeye sosyal transferler bütçesi, faiz bütçesi ve seçim bütçesi denilebileceğini söyledi: Bütçe açığı 2023 için 659 milyar lira olarak öngörülmüş. Bu 2022 yılı başlangıç ödeneğine göre 278 milyar lira açığın yüzde 237 artış sergilediği anlamına geliyor.

Hükümetin hazırladığı 2023 bütçesi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından açıklandı. Uzmanlar açıklanan bütçeyi değerlendirdi.

Prof. Dr. Nevzat Saygılıoğlu, bütçe açığının frensiz olduğunu belirtirken, bu bütçeye sosyal transferler bütçesi, faiz bütçesi ve seçim bütçesi denilebileceğini söyledi. Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Saygılıoğlu 2023 bütçe teklifini 'seçim bütçesi' olarak yorumladı.

Bloomberg HT’ye değerlendirmelerde bulunan Saygılıoğlu, “Gider bütçesi ödenekleri yüzde 58 artırılmış, buna karşın gelir tahmini yüzde 49 oranında. Dolayısıyla aradaki yüzde 9 açık, 2023 yılına yansıyan ilave açık demektir. Bütçe açığı 2023 için 659 milyar lira olarak öngörülmüş. Bu 2022 yılı başlangıç ödeneğine göre 278 milyar lira açığın yüzde 237 artış sergilediği anlamına geliyor. Yani bütçe açığının GSYH’nın yüzde 3,5’ini bulması yeterli ve doğru bir söylem değil. Bütçe açığı frensiz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN