Uzmanlardan Korkutan Akaryakıt Uyarısı: Motorin fiyatlarında indirim devam edecek mi?

Uzmanlardan Korkutan Akaryakıt Uyarısı: Motorin fiyatlarında indirim devam edecek mi?

Akaryakıt ürünlerine son aylarda sürekli zam geliyordu. Özellikle dolar kurundaki yükseliş akaryakıt fiyatlarını dünyada olandan daha yukarıya çekiyordu. Geçen hafta BDDK'nın kararları sonrası döviz kurunda yaşanan gerileme sonrası akaryakıt ürünlerinin litre fiyatında peş peşe gerileme yaşanmaya başlandı.

Özellikle mazot fiyatlarındaki yükseliş vatandaşı zor durumda bırakıyordu. Mazotun litre fiyatına gelen her zam direk iğneden ipliğe her şeye zam gelmesine neden oluyor. Dolar kurunun 17 liranın altına düşmesi ile birlikte salı gece yarısı motorinin litre fiyatına 2 lira 50 kuruş indirim gelmişti.

MAZOTUN LİTRE FİYATINA İKİNCİ İNDİRİM

Salı gecesini çarşamba gününe bağlayan gece motorin fiyatlarına gelen indirimin üzerine dün gece yarısı da yeniden motorinin litre fiyatına 84 kuruş indirim geldi. Böylece motorinin litre fiyatı yeniden 27 liranın altına inmiş oldu. Son zamlardan sonra motorinin litre fiyatı 30 liranın üstüne çıkmıştı. Türkiye'de küresel piyasalara ek olarak dolar kurunda yaşanan yükselişte akaryakıt ürünlerinin fiyatına yansıyor.

akaryakit-urunu-zam.jpg

MOTORİN LİTRE FİYATI NE KADAR OLDU?

dolar kurundaki yükseliş ve küresel piyasalarda ham petrol fiyatlarının yükselmesi iç piyasalarda akaryakıt ürünleri olarak bilinen benzin, mazot ve motorin fiyatlarında yükselişi tetikliyordu. Özellikle Türkiye'deki akaryakıt ürünlerinin fiyatlarının astronomik bir şekilde yükselmesinde dolar kurundaki önlenemez yükseliş etkili oluyordu. Geçen hafta başı motorinin litre fiyatı 30 liranın üstüne çıkmıştı. Motorinin litre fiyatında dün 2 lira 50 kuruşluk bir indirim yapılmıştı bugün ise yeni bir indirim yapıldı. Motorin fiyatlarına dün yapılan 84 kuruşluk indirim sonrasında fiyatlar yeniden 27 liranın altını gördü. Benzin fiyatında da son yapılan 25 kuruşluk indirimden sonra yeni bir indirim yapılmadı.
84 kuruşluk indirimden sonra motorinin litre fiyatı İstanbul'da 26 lira 69 kuruşa inerken Ankara ve İzmir'de motorinin litre fiyatı ise 26 lira 82 kuruşu gördü.

akaryakit.jpg

30 HAZİRAN PERŞEMBE İSTANBUL, ANKARA, İZMİR GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL'DA AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin'in litre fiyatı: 27 lira 26 kuruş
Motorin'in litre fiyatı: 26 lira 69 kuruş
LPG'nin litre fiyatı ise: 11 lira 97 kuruş

İZMİR'DE AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin'in litre fiyatı: 27 lira 37 kuruş
Motorin'in litre fiyatı: 26 lira 82 kuruş
LPG'nin litre fiyatı: 12 lira 09 kuruş

ANKARA'DA AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin'in litre fiyatı: 27 lira 35 kuruş
Motorin'in litre fiyatı: 26 lira 82 kuruş
LPG'nin litre fiyatı ise: 12 lira 29 kuruş

Sektör temsilcileri doların yeniden yükseliş trendine girmesi ile birlikte indirimlerin yüksek bir zam olarak geri döneceğini öngörüyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN