Uzmanlardan Merkez Bankası müdahalesine yorum: Kurdaki ateşi hafifletir

Uzmanlardan Merkez Bankası müdahalesine yorum: Kurdaki ateşi hafifletir

Eski Merkez Bankası Başekonomisti Hakan Kara, Merkez Bankası'nın piyasa doğrudan müdahalesiyle ilgili olarak "Gelmiş geçmiş en etkili döviz müdahalelerinden biri gibi görünmesinin sebebi piyasada derinliğinin yok olmasıydı. Böyle dönemlerde döviz müdahalesi kurdaki ateşi hafifletir" dedi.

Merkez Bankası'nın "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir" açıklamasının ardından dolar 12,84 seviyesine, euro da 14,54 seviyesine geriledi.

Merkez Bankası'nın açıklamasını alıntılayan Karar yazarı İbrahim Kahveci "Kimin dövizi ile?" sorusunu sordu.

'OYNAKLIK BUGÜN MÜ ORTAYA ÇIKTI?'

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yalçın Karatepe de Merkez Bankası'nın açıklamasıyla ilgili olarak "Anlaşılan o ki MB görevlilerinin parmağı Erdoğan konuştuğu süre boyunca 'sat' tuşunun üzerinde olacak" dedi.

Karatepe "Niye ki? Merkez Bankası'nın açıklamasının yer aldığı haberi alıntılayarak “Oynaklık” sadece bugün mü ortaya çıkmış?" sorusunu sordu.

'ATEŞİNİ HAFİFLETİR'

Eski Merkez Bankası Başekonomisti Hakan Kara da Merkez Bankası'nın kararıyla ilgili olarak "Gelmiş geçmiş en etkili döviz müdahalelerinden biri gibi görünmesinin sebebi piyasada derinliğinin yok olmasıydı. Böyle dönemlerde döviz müdahalesi kurdaki ateşi hafifletir. Öte yandan, para politikasının mevcut duruşu ve kredi genişlemesi ateşe benzin dökmeye devam ediyor" değerlendirmesini yaptı.

'NE YAPTIĞIMIZI BİLMİYORUZ' DEMENİN EN PAHALI YOLLARI'

İktisatçı Refet Gürkaynak da kararla ilgili olarak "En son faizi düşürüyoruz, kur yükselecek, cari açık kapacak, çok iyi olacak hikayesi anlatmışlardı. Şimdi kuru düşürmek için müdahale ediyorlar. Ne yaptığımızı bilmiyoruz demenin en pahalı yolları" yorumunu yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN