Vale derdine son veren otomobil! Çinliler bunu da yaptı... Hiçbir geniş aile bu elektrikli otomobili kaçırmayacak

Vale derdine son veren otomobil! Çinliler bunu da yaptı... Hiçbir geniş aile bu elektrikli otomobili kaçırmayacak

Otomotiv sektöründe devrim niteliğinde bir olay daha yaşandı. Bu yeni özellikle vale derdine son veren otomobil görenleri şaşkına çevirdi. Çinliler sonunda bunu bile yaptı. Otomobilin özelliklerini gören, Duyan hiçbir geniş aile bu elektrikli otomobili kaçırmak istemeyecek.

Son zamanlarda elektrikli otomotiv sektöründe hareketli günler yaşanırken bu konuda başarılı ülkeler arasında yer alan Çin, bunu bile yaptı. Bahsi geçen yeni özellik sayesinde nereye giderseniz gidin vale arama derdinden kurtulacaksınız. Tek bir komutla aracınız ayağınıza gelecek ya da kendi park yerini kendi bulacak.

KENDİ PARK EDİYOR, AYAĞINIZA GELİYOR

Sosyal medya üzerinden otomotiv sektörü ile alakalı gelişmeleri paylaşan “dolu batarya” sayfası yeni bir paylaşım yaparak Çin merkezli bir otomotiv şirketi Xpeng’in “sürücüsüz vale” özelliğinin canlı olarak görüldüğü bir video paylaştı.

Paylaşılan videoda bir AVM’nin önüne bırakılan araç, otonom sürüş modunda otoparka girerek park yeri arıyor. Park yeri bulamadığı takdirde alt kata iniyor ve çağrıldığı zaman başlangıç noktasına geri dönebiliyor.

Paylaşılan bilgiler kapsamında şu an için deneme aşamasında olan bu özellik, 2.024 senesinde Çin’in birçok büyük şehrinde kullanılabilir hale gelmesi planlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN