Varlık Fonu, bankaların Türk Telekom hisselerine talip

Varlık Fonu, bankaların Türk Telekom hisselerine talip

Türkiye Varlık Fonu'nun Türkiye'nin en büyük ikinci telekomünikasyon şirketi Türk Telekom'un hisselerini almak istediği belirtildi.

Türkiye Varlık Fonu, bankalara ait yüzde 55 hisseyi alarak Türk Telekom’da çoğunluk hissesine sahip olmak istiyor. Varlık Fonu'nun hali hazırda Türk Telekom'da yüzde 6,7'lik payı bulunuyor.

Bloomberg’de yer alan habere göre; Varlık Fonu, konuya ilişkin olarak bankalarla ilk teması sağladı. Tarafların fiyat konusunda fikir ayrılığı yaşadığı söylenirken Varlık Fonu'nun, henüz resmi teklif yapmadığı belirtildi.

Piyasa değerine göre Türk Telekom’un yüzde 55 hissesi yaklaşık 1,5 milyar dolar düzeyinde.

Bankalar, geri ödenmeyen kredilerine karşılık olarak 3 yıl önce Türk Telekom’un yüzde 55 hissesine, LLY adında bir şirket kurarak sahip olmuştu. Halihazırda Hazine şirkette yüzde 25, Varlık Fonu yüzde 6,7 hisseye sahip. Kalan paylar ise halka açık.

LLY, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve TVF konuya ilişkin Bloomberg'e yorum yapmadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN