Vatandaşın yüzde 74’üne göre Türkiye resesyonda

Vatandaşın yüzde 74’üne göre Türkiye resesyonda

Pandemi ve savaşla beraber küresel resesyon tehlikesi devam ederken Ipsos’un 29 ülkede gerçekleştirdiği ankete katılanların yüzde 49’u yaşadıkları ülkenin ekonomisinin resesyonda olduğunu düşünüyor. Türk vatandaşların yüzde 74’ü, “Yaşadığınız ülkenin ekonomisinin şu anda resesyonda olduğunu düşünüyor musunuz” sorusunu, ‘evet’ diye yanıtladı.

Dünya ekonomisi için 2022, pandemi krizinden çıkış, yaraları sarma ve toparlanma yılı olacakken, Ukrayna savaşının da katkısıyla, hemen her alanda 2023’e de sarkması beklenen olumsuzluklar birikerek küresel resesyon tehlikesi yarattı. Ipsos’un 29 ülkede gerçekleştirdiği ankete katılanların yüzde 49’u yaşadıkları ülkenin ekonomisinin resesyonda olduğunu düşünüyor.

Ankete katılan Türk vatandaşların yüzde 74’ü, “Yaşadığınız ülkenin ekonomisinin şu anda resesyonda olduğunu düşünüyor musunuz” sorusunu, “evet” diye yanıtladı. Ipsos’un anketine göre, vatandaşların yüzde 74’ü ülke ekonomisinin resesyonda olduğunu düşünürken, yüzde 9’u bir fikri olmadığını belirtti.

Türk vatandaşlarının yüzde 17’si ise ülke ekonomisinin resesyonda olmadığını ifade etti. 29 ülkede gerçekleştirilen ankette, ilk sırada Güney Kore yer aldı. Korelilerin yüzde 79,8’i ekonomilerinin resesyonda olduğuna inanıyor. Macarlar ikinci sırada yer alırken Türkler, yüzde 74 ile üçüncü sırada bulunuyor. Hollanda vatandaşlarının yalnızca yüzde 25’i kendi ülkelerinin resesyona olduğunu düşünerek son sırada yer aldı. Türkiye, teknik olarak resesyonda bulunmuyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ülke ekonomisi 2022’de yüzde 5,6 büyümüştü. İlk çeyrekte büyüme oranı yüzde 7,3, ikinci çeyrekte büyüme oranı yüzde 7,6, üçüncü çeyrekte büyüme oranı yüzde 3,9, son çeyrekte ise yüzde 3,5 olarak açıklanmıştı. 2023’ün ilk çeyreğine ilişkin büyüme oranı, 31 Mayıs’ta açıklanacak. Beklenti, büyüme oranın yüzde 3 seviyesinde gerçekleşmesi yönünde.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN