Vatandaşların yeni yatırım aracı belli oldu! Ne dolar ne aldın! Satışlar rekor üstüne rekor kırdı

Vatandaşların yeni yatırım aracı belli oldu! Ne dolar ne aldın! Satışlar rekor üstüne rekor kırdı

Birikmiş parasını enflasyon karşısında ezdirmek istemeyen vatandaşlar farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Nisan ayında vatandaşların tercihi ne altın ne de konut oldu. Vatandaşlar fiyat artacak endişesi ile o yatırım aracına yöneldi. İşte Nisan ayının rekor kıran yatırım aracı…

Yatırım yapmak isteyen vatandaşlar farklı araçlara yönelirken dolar, altın, konut ve daha birçok farklı araç karşımıza çıkmaktadır. Vatandaşlar genel olarak altın ya da konut için yatırım yaparken Nisan ayında satış rekorları kıran yatırım aracı otomobil oldu. Fiyat artacak endişesi ile araç satışları patlama yaşarken tüm zamanların en yüksek rakamlarına ulaştı. Gayrimenkul satışlarının bile önüne geçer otomobil alımları sektörde altın çağını yaşıyor. Hal böyle olunca araçlarda kapanın elinde kalıyor. İşte Nisan ayının rekor kıran yatırım aracı…


NİSAN AYI OTOMOBİL AYI OLDU

Nisan ayında gayrimenkul satışları tahtını otomobile bıraktı. Otomobil satışlarında rekor üstünde rekor kırılırken geçtiğimiz dönem kapsamında satışların Bu yıl %62.7 oranında arttığı görülmektedir. Bu kapsamda en çok araç satışı yapılan ay Nisan ayı olarak tarihe adını yazdırdı. Sektör temsilcileri tarafından yapılan açıklama kapsamında Bu durumun nedeninin seçimlerden sonra fiyatların daha yüksek olma korkusu olduğu belirtildi. Uzman isimler satış rekorlarının ilerleyen süreçte daha da artacağını söyledi.

araclar-yok.jpg

1 MİLYON SATIŞ YAPILACAK

Otomotiv Araştırma Şirketi Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, 2023 yılının ilk 4 ayında araç satışlarının fazlasıyla arttığını belirtti. Toplam satışların sıfır araca göre 333.000 adede yükseldiğini belirten Yalçın, insanların enflasyonist ortamda paralarının değerini korumak amacıyla otomobile yatırım yaptığını vurguladı.

arac-stok.jpg

Hüsamettin Yalçın, 2023 yılında yaklaşık 1 milyon adet sıfır araç satışı beklentisi olduğunun altını çizdi. Show Haber'de yer alan açıklamalar doğrultusunda otomobil satışlarının gayrimenkul satışlarının bile önüne geçtiği belirtildi. Uzman isimler bugünlerde araç almanın daha uygun olduğunu ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN