Vatandaştan zam tepkisi: Açlıktan ölelim mi?

Türkiye ekonomik krizle boğuşmaya devam ediyor. Tepeden tırnağa yapılan zamları vatandaşı derinden etkilemeye devam ediyor. Osmaniye'de annesinin yaşlı maaşıyla 3 kişi geçinmeye çalıştıklarını söylene Hacer Bıçakcı, "Her şey çok pahalı. Açlıktan ölelim mi? diyerek tepki gösterdi.

Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Türk Lirası'nın değer kaybetmesiyle beraber ürünlere gelen zamlar vatandaşa isyan ettirdi. İnsanlar temel gıda ihtiyaçlarını almakta zorluk yaşıyor. Osmaniye'de annesinin yaşlı maaşı ile geçindiklerini söyleyen Hacer Bıçakcı yaşadıkları duruma ilişkin, "Üç kuruş parayla nasıl yaşanır? Açlıkta ölelim mi? diye konuştu.

YAŞLILIK MAAŞIYLA 3 KİŞİ GEÇİNİYOR

Osmaniye'de 82 yaşındaki hasta annesine bakan ve annesinin maaşı ile aynı evde 3 kişi geçindirmeye çalışan 57 yaşındaki Hacer Bıçakçı "Biz bu parayla ne yapalım ? Açlıktan ölek mi ? Ne yapacağız? Üç kişi bu parayla nasıl yaşar? Her şey pahalıya çıkmış" diyerek durumunu anlattı.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesi Şehit Mustafa Yağız Mahallesi'nde , bağırsak sünmesi, tansiyon, bel fıtığı ve böbrek hastalığı gibi hastalıkları olan 82 yaşındaki annesi Sultan Özdemir ve 9. sınıf öğrencisi 16 yaşındaki kızı ile hayat mücadelesi veren, hiçbir geliri olamayan Hacer Bıçakçı annesinin yaşlı aylığı olan 625 TL ile yaşam mücadelesi veriyor. Aile, 3 kişinin yaşadığı eve üç ayda 500 lira kira veriyor.

Birçok hastalığı olan 82 yaşındaki Sultan Özdemir "Ne diyem hastalığım dolu, 3 çeşit hastalığım var adını unuttum. Tuvalete gidemiyorum. Tansiyon da vardı zaten sonradan. Fakirlik var, yoksulluk da var. Herifi de gitti 3 çocuk ile" dedi.

KAYMAKAMLIKTAN 6 AYDA BİR 200 LİRA!

5 yıl önce eşinin kendisini ve 3 çocuğunu terk ederek Mersin'e taşındığını anlatan Bıçakçı, hiç bir gelirinin olmadığını belirterek şunları söyledi:

"Ben anneme 2 yıldan beri bakıyorum; 82 yaşında. Ben 500 lira (kira) bir para veriyorum bir evde duruyorum. Kocam da 5 yıldan beri beni terk etti üç çocuğum var. Kaymakamlıktan da 6 ayda bir paket alıyorum, bir de 200 lira alıyorum. Kimsenin bana bir yardımı yok. Yağ 150, ekmek 2,5 lira, şeker çıkmış bir torba değil kutu ile alsan 50 lira, ben nasıl geçineceğim? Tüp 210 lira.

HER ŞEY PAHALIYA ÇIKMIŞ AÇLIKTAN ÖLEK Mİ ?

Üç kişi bu parayla nasıl yaşar? Her şey pahalıya çıkmış. Ben bunu anlamıyorum nasıl yaşayayım? Hiç de yaşayamıyorum zor, kıtlıkla yaşıyorum. Açlıktan ölek mi? ne yapacağız ? Ev de hiçbir şey yok. Anneme bir şey yedirip, bir hastaya bir şey yediremiyorum. Ama ne tavuk alabiliyorum ne bir şey. Hasta da böyle çok zayıf. Yola da yürüyemiyor. Çok kötü düştü yani ne yapmam gerekiyor hastaneye de götüremiyorum. Bir derdini anlatabilecek kimsem de yok. Annemde bağırsak sünmesi var, böbreğinde taş var, 5 tane bel fıtığı var. Bir eşarbını bile bağlayamıyor, yataktan hiç kalkamıyor"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN