İstanbul'da ekmek fiyatları, ne kadar? Ekmeğe bir zam daha!

İstanbul'da ekmek fiyatları, ne kadar? Ekmeğe bir zam daha!

Geçtiğimiz kasım ayında İstanbul Fırıncılar Odası'nın 230 gram olan ekmek fiyatının 2 liradan 2,5 liraya çıkarılmasını içeren talebi İstanbul Ticaret Odası tarafından (İTO) kabul edildi. Kamuoyunda gündem olan bu zam henüz soğumamışken, fırınlar ek zam uygulamaya devam ediyor. Ekmek 3,5 liraya mı satılıyor? Halk ekmeğin fiyatı nedir, gramajı nedir sorguluyor. İşte, zamlanmaya doymayan ekmeğin İstanbul'daki fiyatı.

İstanbul Fırıncılar Odası'nın İstanbul'da Ekmek fiyatlarının 2 TL'den 2,5 TL'ye çıkmasını öngören ağustos ayındaki zam talebi, İstanbul Ticaret Odası'nca (İTO) 10 Kasım 2021 tarihinde kabul edildi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ekmeğe getirilen yeni zammı onaylamasıyla 230 gramlık ekmek eylülden itibaren bazı ilçelerde 2,5 liradan satılmaya başlanmıştı. Yüzde 25'lik fiyat artış İTO'nun dün akşam yapılan meclis toplantısında onaylandı. Böylece İstanbul'da ekmeğe gelen zam resmileşmiş oldu.

Ekmeğin 3,5 liradan satıldığı ilçeler arasında Kadıköy ve Ataşehir de bulunuyor. Zamlar karşısında vatandaşlar yüksek tepkiler gösterirken fırıncılar ise, ekmeğe artan girdi maliyetlerinden ötürü yeni zam yaptıklarını belirtti.

Geçen hafta içerisinde de birçok ilçede bulunan fırınlarda ekmek, gramajı 210'a düşürülüp 3 liraya satılmaya başlanmıştı.

"EKMEK 5-6 LİRA OLMALI"

Girdi maliyetlerinden yakınan sektör temsilcilerinden Kadıköy'deki bir fırının işletmecisi Vedat Yılmaz, "Geçen sene 106 liraya aldığım un bu sene 320 lira. Artık un fiyatları 2 ayda bir artıyor. Şu anda ekmeğin 5-6 lira olması gerekiyor. Maalesef müşteriler haklı olarak çok tepki gösteriyor. Elimizde değil, artık üretim yapamama durumuna geldik" diye konuştu.

Ataşehir'de bir fırın işleten Alper Sandıkçı da girdi maliyetlerinin çok yüksek olmasından dolayı zam yaptıklarını ifade ederek,

"Bizim için bu fiyatlar da ileride çok ucuz olacak. Fiyatların artması bizi olumsuz etkiliyor. Hem de vatandaşa karşı mahcubiyet yaşıyoruz. Bu durumun en mağdurları bizleriz.
Un maliyetleri 1 yıl içerisinde yüzde 300 arttı. Yılbaşından sonra fiyatlar artarsa 4-5 lira olabilir. Bu şartlarda giderse birçok fırıncı yakında olmayacak" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN