Ve karşınızda yeni Passat! Türkiye fiyatı açıklandı: Hem daha geniş hem daha uzun

Ve karşınızda yeni Passat! Türkiye fiyatı açıklandı: Hem daha geniş hem daha uzun

Otomotiv sektörünün Gözde markaları arasında yer alan Volkswagen, en yeni harikasını tanıttı. Herkesin merakla beklediği Volkswagen Passat'tan yeni görüntüler gelirken Türkiye fiyatı da belli oldu. Hem daha geniş hem de daha uzun olan bu model yeni kimliğine büründü. İşte karşınızda yeni Passat…

2024 yılı ile birlikte yeni model araçlarda piyasada yer almaya başladı. 2024'ün göz kamaştırıcı araçları arasına adını yazdıran Volkswagen Passat, yenilikçi tasarımı ile birlikte tüm dikkatleri üzerinde topluyor. Geçtiğimiz süreçte Alman otomobil üreticisi elektrikli araçlara geçiş yapılacağını açıklayarak heyecanı doruklara taşıdı. Yeni Passat, hem daha uzun hem de daha geniş geniş bir tasarımla alıcıların karşısına çıkıyor. Türkiye'de alıcılarla buluşacağız fiyat belli oldu. İşte karşınızda yeni Passat…

Volkswagen'ın otomobil dünyasına sunduğu en yeni harikası, 2024 Volkswagen Passat, göz kamaştırıcı özellikleri ve yenilikçi tasarımı ile tanıtıldı. Yenilenen Passat, artık sadece Variant (station wagon) gövde tipi ile sunulacak ve selefine göre daha geniş bir yaşam alanı ve bagaj hacmi sunuyor. Alman otomobil üreticisi, sedan modelinin üretimini durdurduğunu ve elektrikli araçlara geçiş yapılacağını duyurmuştu. Bununla birlikte, halihazırda üretilen station wagon modeli, Passat'ın yeni kimliğiyle piyasaya sürüldü​​.

DAHA UZUN VE DAHA GENİŞ

Yeni Passat, MQB Evo platformu üzerine kurulu, 4917 mm uzunluğa, 1852 mm genişliğe, 1506 mm yüksekliğe ve 2841 mm aks mesafesine sahip. Bu, selefine kıyasla aracın yaklaşık 15 cm daha uzun ve 2 cm daha geniş olduğu anlamına geliyor. Tasarım açısından, yeni Passat, Volkswagen'ın elektrikli ID modellerine benzer yumuşak hatlar sergileyen, şirketin yeni tasarım dilini güçlü bir şekilde ortaya koyuyor. Passat, 12.9 inçlik büyük bir dokunmatik ekranla donatılmış, üst versiyonlarda bu ekran 15 inçe kadar çıkabiliyor. Ayrıca, 10.25 inç dijital gösterge paneli de tüm versiyonlarda standart olarak sunuluyor​​.

2024-passat-variant.jpg

Yeni Passat'ın güvenlik özellikleri arasında adaptif hız sabitleyici, kör nokta monitörü, dinamik uzun far kontrolü, acil durum yardımı, yarı otomatik sürüş yardımı ve gece görüş sistemi gibi yenilikler bulunuyor. Ayrıca, adaptif şasi kontrolü, aktif yuvarlanma stabilizasyonu, 4MOTION dört tekerlekten çekiş sistemi, tüm tekerleklerde direksiyon ve hava süspansiyon gibi ileri düzey sürüş dinamikleri sunuluyor​​.

FARKLI MOTOR SEÇENEKLERİ

Motor seçenekleri arasında, 150 beygir güç üretebilen 1.5 litrelik eTSI motor, ön tekerleklere güç sağlayan 201 beygir güç üreten 2.0 TSI motor ve 4MOTION dört tekerlekten çekiş sistemi sunan 265 beygir güç üreten aynı motorun bir versiyonu bulunuyor. Dizel motor sevenler için, 125 ve 150 beygir güç üretebilen ve önden çekişli versiyonlar, 195 beygir güç üretebilen ve AWD olan bir model mevcut. Yeni Passat, aynı zamanda PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) versiyonlara da sahip olacak ve 6 ileri vitesli DSG şanzıman ile 19.7 kWh'lik batarya sunacak. Bu batarya ile 100 km'ye kadar tamamen elektrikli sürüş mümkün olacak​​.

yeni-volkswagen-passat-fiyat.jpg

İŞTE FİYATI

Yeni Passat, 1.5 eTSI 150 PS DSG hafif hibrit turbo benzinli motor seçeneğiyle başlayan fiyatlarla Türkiye pazarında yerini almış durumda. Bu modelin fiyatı 2.787.000 TL'den başlarken, Business paketiyle birlikte sunulan en ucuz kombinasyon 2.433.000 TL olarak belirlenmiş. 2 litrelik motor seçenekleri ise 4 milyon TL'nin üzerinde bir fiyat etiketine sahip.

vw-passat-variant-2024.jpg

Yeni Passat'ın her bir detayı, Volkswagen'in uzun yıllara dayanan mühendislik tecrübesinin bir yansıması olarak karşımıza çıkıyor ve otomobil severlere üstün konfor, performans ve sürdürülebilirlik sunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN