Vergi borcu yapılandırma taksitleri ödenmezse ne olur?

Vergi borcu yapılandırma taksitleri ödenmezse ne olur?

30 Eylül 2021 günü sona eren SGK borç yapılandırma imkanına 1 milyon 190 bin vatandaşın başvurduğu öğrenildi. Kamu kurumlarına olan borç ve idari para cezalarını kapsayan vergi borcu yapılandırmasının ilk taksit ödemesi 30 Kasım 2021 olarak belirlendi. İşte, SGK borcu yapılandırma ödeme takvimi...

9 Haziran 2021'de başlayan ve 30 Eylül 2021'de sona eren vergi borcu yapılandırması ilk taksit ödeme tarihi belli oldu. Bu süre içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvurulan vergi borcunun toplam tutarının 61 milyar TL olduğu açıklandı.

Kamu kurumlarına borçlu kişi ve kurumların kanun kapsamından yararlanmak için yaptığı başvurularla önemli miktarda borç yapılandırılırken, bazı borç sahipleri ise peşin ödemenin sağladığı imkanlardan yararlandı.

VERGİ BORCU YAPILANDIRMA İLK TAKSİT NE ZAMAN?

Yapılandırmaya giden vatandaşlar, ilk taksit ödemelerini 30 Kasım 2021 tarihine kadar yapabilecek.

Daha öncesinde hiç gelir testi yaptırmamış ve ödeme gücü olmayan vatandaşlar, 30 Kasım 2021'e kadar gelir testi için başvuru yapabilecek.

Vatandaşın gelir testi sonucunda ödeme gücü olmadığı tespit edilirse borçları silinecek ve söz konusu primleri ise yine devlet tarafından ödenecek.

SGK BORÇ YAPILANDIRMA TAKSİTLERİ ÖDENMEZSE NE OLUR?

Yapılandırma kapsamındaki ilk 2 taksit süresinde ödeme yapmayan vatandaşların yapılandırması bozulacak ve buna bağlı elde edilen avantajlar kaybedilecek.

Yapılandırma kapsamındaki ikinci taksitin son ödeme süresi ise 31 Aralık 2021 olarak açıklandı.

BAĞ-KUR BORÇ YAPILANDIRMA SON GÜN NE ZAMAN?

Kanun kapsamında dahil edilen bazı borçların yapılandırma süresi sona ermesine karşın, 4/B (Bağ-Kur) sigortalılarının ihya borçlarını yapılandırma fırsatı ise 1 Kasım 2021 tarihine kadar devam edecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN