Yeni asgari ücret belli oluyor! 10.079 TL hesabı akılları karıştırdı: TÜRK-İŞ'ten son dakika açıklaması

Yeni asgari ücret belli oluyor! 10.079 TL hesabı akılları karıştırdı: TÜRK-İŞ'ten son dakika açıklaması

Asgari ücrete gelecek olan zamlar dört gözle beklenmektedir. Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Tüm detaylar haberimizde.

Asgari ücret zammı için 2.toplantı da sona erdi. Zamlar için kesin karar merakla beklenmektedir. Asgari ücret zamları ne zaman açıklanacaktır? Merak edilen detaylar haberimizde.

ASGARİ TUTAR ZAM AÇIKLAMASI!

Asgari ücret zamları vatandaşlar tarafından merakla beklenmektedir. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2. toplantısının bitmesi ardından ne zaman zamların açıklanacağı araştırılmaktadır. Dolar yerine TL üzerinden hesaplamaların yapılacağı anlaşıldı. Temmuz zammının Kurban Bayramı öncesinde açıklanması beklenmektedir.maaş

Türk İş Temsilcisi Ramazan Ağar, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: "Açıklamaları tahmin etmekteyim. Cumhurbaşkanımız'ın açıklama yapacağını düşünmekteyiz. Rakamların hafta sonuna kadar netleşeceği beklenmektedir. Bayram öncesinde tutarın açıklanacağını düşünüyoruz. Bu bir ara zam denilebilir."

"Asgari tutarı TL olarak hesaplamaktayız. 500 dolar üzerinden hesaplanmadı. 6 ay sonrasında komisyon tekrardan toplanacak. Rakamlar henüz söylenmedi."

Yeni asgari ücretin 23 Haziran 2023 Cuma ya da 26 Haziran 2023 tarihleri aralığında Cumhurbaşkanı tarafından açıklanması beklenmektedir. Asgari tutar brüt 10.008 TL iken kesinti ve vergilerle 8.506.80 kuruş ödeme gerçekleştirilmektedir. Asgari tutar için konuşulan iki rakam 11.057 TL ve 11.483 TL'dir. Yüzde 30-35 oranında zam beklenmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN