Yeni asgari ücret canlı yayında açıklandı! Dolar detayı şok etti: Milyonlarca kişi bekliyordu

Yeni asgari ücret canlı yayında açıklandı! Dolar detayı şok etti: Milyonlarca kişi bekliyordu

Temmuz ayında gerçekleşecek olan asgari ücret zammı, milyonlarca vatandaş tarafından merakla bekleniyor. Bu konuda önemli bir gelişme yaşandı ve sosyal güvenlik uzmanı Mert Nayır, asgari ücretteki beklentisini paylaştı. İşte detaylar...

Doların ve enflasyonun yüksek seyirlerini sürdürdüğü bir dönemde, gözler yeni asgari ücrete çevrildi. Temmuz ayında yapılacak ara zam miktarı büyük bir merak konusu haline geldi. Bu konuda, sosyal güvenlik uzmanı Mert Nayır, Haber Global'de asgari ücrete dair soruları yanıtladı.

Nayır, "Seçim öncesi en önemli vaatlerden biri asgari ücret oldu. Milyonlarca insanın gözü ve kulağı temmuz ayında açıklanacak asgari ücrette olacak. Geçmiş yıllarda tek tip asgari ücret uygulanırken, geçen yıl olağanüstü şartlar nedeniyle ara zam yapıldı. Bu yıl da ara zam yapılabilir, seçim öncesi bu söz verildi. Bu nedenle temmuz ayını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

asgari ücret

Nayır, olasılıkları değerlendirirken işçi ve işveren taraflarını dikkate aldığını belirterek şunları söyledi: "İşçi tarafının beklentileri... Şu an 8.506 TL net asgari ücretimiz var. Yılbaşında dolar kuru 455 dolardı. Bu, yaklaşık olarak 10.620 TL'ye denk geliyordu. Son günlerde ise 500 dolar rakamlarını duyuyoruz. 8 Haziran'daki dolar kuru üzerinden hesapladığımızda, yaklaşık olarak 11.680 TL net bir asgari ücret ortaya çıkacak."

Asgari ücretin işveren tarafındaki beklentilere de değinen Nayır, "İşveren tarafı, 400 dolarlık bir bant korunması talep ediyor. Yılbaşında yüksek bir zam yapıldı ve temmuzda zam yapılmayacağı söylendi. Bu da bugünkü kura göre yaklaşık olarak 9.300 TL'ye denk geliyor" dedi. Nayır, beklentisinin 10.500 ile 11.000 TL arasında bir asgari ücret olduğunu ifade etti.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN