Yeni asgari ücrete adım adım! Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi: Asgari ücrete dair ilk açıklama

Yeni asgari ücrete adım adım! Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi: Asgari ücrete dair ilk açıklama

Milyonlarca işçinin gündeminde yer alan asgari ücret zammına dair gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından ilk toplantı gerçekleştirildi. Yaklaşık olarak 1 saat kadar süren toplantının ardından ilk açıklamalar geldi. TÜRK-İŞ Heyet Başkanı Veli Solak, detayları aktardı. İşte tüm detaylar...

ASGARİ ÜCRETTE ARA ZAM

Asgari ücretli çalışanlar tarafından sık sık yapılan zam araştırmalarına dair kritik bir gelişme meydana geldi. Temmuz ayı ile birlikte ara zam yapılacak olan asgari ücret çalışmaları nihayet başladı. Haziran ayına girilmesiyle birlikte sayılı günler kalan zamma dair Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından ilk toplantı bugün itibariyle yapıldı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantıyı saat 14.00'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yaptı. Toplantı ise yaklaşıl olarak 1 saat kadar sürerken ilk açıklama TÜRK-İŞ Heyet Başkanı Veli Solak tarafından yapıldı.

Açıklamalarında ise toplantıların bayram öncesine kadar son bulmasına dair beklentilerini duyurdu. Açıklamalarında ise, "Toplantı yarın da olabilir, herhangi bir tarih yok. Talebimiz bir an önce bu toplantının bitmesi. Ev kiralarına, hayat pahalılığına göre asgari ücretin güncellenmesini istiyoruz" sözlerine yer verdi.

80c1dd984393c6ce68b79b91bef730cb.jpg

ASGARİ ÜCRETTE ZAM SÜRECİ

Milyonlarca asgari ücretlinin merakını kazanan toplantı sonrasında açıklamalar geldi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile birlikte işçi, işveren ve hükümetten ayrı ayrı 5'er temsilci bulunuyor. Toplantıda işçi kesiminin temsil eden taraf TÜRK-İŞ, işverenler kısmını temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu olarak biliniyor.

Görüşme sonrasında toplantıda alınan karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletilerek cevap beklenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından inisiyatif kullanılarak son bir dokunuş yapması bekleniyor. Daha sonrasında ise yeni asgari ücret kamuoyu ile paylaşılacaktır.

845046-113357066706-05-20221-56-pm-1.jpg

YILIN İLK YARISI ASGARİ ÜCRET

Günümüzde asgari ücret için bir işçinin maaliyeti brüt olarak 10 bin 8 TL olarak açıklanıyor. Brüt asgari ücretten vergiler ve kesintilerin silinmesi halinde net olarak asgari ücret 8 bin 506 TL 80 kuruş olarak açıklandı. Asgari ücretin işverene olan maaliyeti ise 11 bin 759 lira 40 kuruş olarak açıklandı. Bu miktarın 10 bin TL'si brüt olurken 8 bin 500 TL'si net maaş oluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN