Yetersiz destek binlerce esnafı iflasa sürükledi

Yetersiz destek binlerce esnafı iflasa sürükledi

Koronavirüs nedeniyle zor günler geçiren esnaf ve vatandaşlar borç batağında. CHP Milletvekili Ağbaba, iflas eden esnaf sayısının 36 bini aştığını belirtirken CHP Milletvekili Bulut da ismi bankaların kara listesine yazılan vatandaş sayısının 204 bin 220 kişi olduğunu söyledi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle esnaf zor günler geçiriyor. Kısıtlamalar nedeniyle iş yapamayan yeme içme sektörü, şu anda da sadece gel-al ve paket servis şeklinde hizmet veriyor. Vatandaş, baş aşağı gidişini sürdüren ekonomik koşullarda hayatta kalabilmek için kredi batağına sürüklendi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, esnafın kredi borçlarını ödeyemediğini söyledi.

Bulut, farklı bankalara olan borçları ile hem tüketici kredisini hem de kredi kartı borcunu birlikte ödeyemediği için icraya verilenler tek kişi sayıldığında bu dönemde kredi sicili bozularak ismi bankaların kara listesine yazılan vatandaş sayısının 204 bin 220 kişi olduğunu belirtti.

'BORÇLU VATANDAŞLARIN KREDİSİ ÖTELENMELİ'

Bulut, “Vatandaş da, pandemi döneminde ekonomik yardımsız kepenk kapatan esnaf da geçim derdinde. Zorunlu olarak banka kredilerine yöneliyor; kredilerle hayatlarını idame etmeye çalışıyorlar. Ancak kredi kartı borç ve faiz sarmalında sıkışıp kalan vatandaş, kredi borçlarını zamanı geldiğinde ödeyemiyor. Borçların ödenmemesinin temel nedeni iktidarın kötü yönetiminin yarattığı ekonomik kriz ortamı. Tüketici kredisi ve kredi kartı borcu olan vatandaşların kredileri ötelenmeli ya da yeniden yapılandırılmalı” dedi

'BİR DAHA KEPENK AÇAMAMA TEHLİKESİ'

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da tam kapanmanın ardından hala açılmayan yeme-içme sektöründe faaliyet gösteren işyerlerinin, haziran ayında da açılmamaları durumunda bir daha kepenk açamama tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirtti.

Ağbaba, “Esnaf ve Sicil Gazetesi verilerine göre, nisan ayında, sicilden ve meslekten terkinini yaparak iflas eden esnaf sayısı 7 bin 75 oldu. Nisan ayında sicilden terkinini yapan esnaf sayısı da 5 bin 650 oldu. 2021 yılının ilk 4 ayında iflas eden esnaf sayısı ise 36 bin 112'ye yükseldi" açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN