Yıl sonu almayan pişman oldu! Araba fiyatlarına iki haftada rekor zam, en ucuz sıfır araç fiyatı bakın ne kadar oldu?

Yıl sonu almayan pişman oldu! Araba fiyatlarına iki haftada rekor zam, en ucuz sıfır araç fiyatı bakın ne kadar oldu?

Yıl sonunda almayanlar bin pişman oldu! Arabalardaki fiyatlar adeta uçtu! İki haftada rekor zam! En ucuz sıfır kilometre araçların fiyatı bakın ne kadar oldu...

2024 yılına girilmesiyle birlikte, otomobil fiyatlarına yeni bir zam dalgası geldi. Otomobil sahibi olmayı planlayan vatandaşlar, 2024'ü umutla beklerken, sıfır otomobil fiyatları Ocak ayı itibarıyla yükseldi. Özellikle yıl sonu kampanyalarıyla düşen fiyatlar, yeni yılın başlamasıyla birlikte tekrar yükselişe geçti.

10 GÜN ÖNCE SATILAN ARACIN FİYATI 160 BİN TL ARTTI

Türkiye'de otomobil satışları yüzde 76.3 arttı! En çok o araçlar tercih edildi - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Show Haber'e konuşan satış şefi Özcan Tetik, 10 gün önce 1 milyon 600 bin TL'ye satılan bir aracın şu an itibarıyla 1 milyon 760 bin TL civarında olduğunu ifade etti. Otomobil kredilerinde ise satış danışmanı Burak Bektaş, kampanyaların aynı şekilde devam ettiğini belirterek, "0,99 kredi oranıyla 200-300 bin TL kredi veriliyor" dedi.

EN UCUZ SIFIR OTOMOBİLİN FİYATI NE KADAR OLDU?

Eylül ayında satışlar 100 bine dayandı - Otomobil Haberleri

Vatandaşlar ise araç fiyatlarında 150-200 bin TL'ye kadar zam yaşandığını, hatta bazı firmaların "Akşama bile zam gelebilir" dediğini belirtiyor. Yeni yıl zamları sonrasında en ucuz sıfır otomobilin yüzde 8'lik bir zamla 813 bin TL olduğu bilgisi paylaşıldı. Bu aracın önceki fiyatı ise 780 bin TL olarak kaydedildi.

OTOMOBİL FİYATLARINDA YÜZDE 7'LİK ZAM BEKLENTİSİ

Otomobil satışları hızlı artmaya devam ediyor! İşte en çok satan markalar | Ekonomi Haberleri

Uzmanlar, şu anki zamların 2023 model araçları kapsadığını ifade ederken, 2024 model araçlarda da benzer bir zam beklentisi olduğunu belirtiyor. 2024 yılında araç fiyatlarına yüzde 5-7 arası bir zam gelmesi öngörülüyor.

Peki, sıfır araçlardaki zam, ikinci el otomobil fiyatlarını etkiler mi? İşin uzmanlarına göre, şu anki fazla sıfır araç stoğu nedeniyle bu ihtimal düşük görünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN