Yılın ilk 'Enflasyon Raporu' haftaya açıklanacak

Yılın ilk 'Enflasyon Raporu' haftaya açıklanacak

Merkez Bankası, 2026 yılının para politikası yol haritası açısından kritik önem taşıyan ilk Enflasyon Raporu’nu kamuoyuna sunmaya hazırlanıyor. TCMB Başkanı Karahan’ın sunumuyla gerçekleştirilecek toplantı, ekonomi yönetiminin yıl sonu hedeflerini ve sıkılaştırma sürecine dair mesajlarını içerecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yılın ilk çeyreğine ilişkin makroekonomik öngörülerini ve enflasyon tahminlerini paylaşacağı "Enflasyon Raporu 2026-I" bilgilendirme toplantısını 12 Şubat’ta İstanbul’da düzenleyecek.

TCMB Başkanı Fatih Karahan, toplantı kapsamında yapacağı kapsamlı sunumla; küresel ekonomideki gelişmelerin Türkiye’ye yansımalarını, iç talep dengesini ve para politikasının dezenflasyon süreci üzerindeki etkilerini değerlendirecek. Raporun en can alıcı noktasını, Merkez Bankası’nın 2026 sonu için öngördüğü enflasyon tahminlerinde bir revizyona gidip gitmeyeceği oluşturuyor.

TCMB'den yapılan açıklama şöyle:

"Başkanımız Dr. Fatih Karahan, Enflasyon Raporu 2026-I’in tanıtımı amacıyla 12 Şubat 2026 Perşembe günü saat 10.30’da İstanbul Finans Merkezi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Yerleşkesinde bilgilendirme toplantısı düzenleyecektir. Toplantı fiziksel ortamda gerçekleştirilecektir.

Toplantı internet sitemizde bu sayfadan ve Bankanın resmi X (Twitter) ve YouTube hesaplarından canlı olarak yayımlanacaktır.

Bilgilendirme toplantısını takip edecek basın mensupları ve ekonomistlerin kayıt işlemlerini 11 Şubat 2026 Çarşamba günü saat 15.00‘e kadar Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı Kayıt Sistemi üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Toplantı Programı:

10.30–11.00: Başkan Fatih Karahan’ın Enflasyon Raporu 2026-I’in Tanıtımına İlişkin Sunumu

11.00–11.30: Soru-Cevap Bölümü

Kamuoyunun bilgisine sunulur."

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN