Yüksek prim yüksek maaş müjdesi! Emekliler bayram bitmeden bir bayram daha yaşayacak: Düğmeye basıldı

Yüksek prim yüksek maaş müjdesi! Emekliler bayram bitmeden bir bayram daha yaşayacak: Düğmeye basıldı

Yeni Kabine'nin ardından gözler emekli ve memur maaşlarına gelecek olan zamma çevrilmiş durumda. Temmuz ayının ilk haftasında memur ve emekli maaşına ne kadar zam yapılacağı açıklanması beklenirken gözler Meclis'e gelecek olan yasaya çevrildi. En düşük emekli maaşı aylık enflasyon ce refah payı dikkate alınarak düzenlenirken beklenen haber geldi. Milyonlarca emekliye yüksek prim yüksek maaş müjdesi! Emekliler çifte bayram yaşayacak. İşte masadaki rakamlar...

MURATHAN DEMİRCİOĞLU | KARAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla en düşük memur maaşı 22 bin TL'ye kadar yükselmişti. Memur maaşlarına gelen zam sonrası gözler emekli maaşlarına çevrildi. Kurban Bayramı'ndan sonra açıklanması beklenen emekli maaşı ve memur zammı Meclis'ten geçerek yasalaşacak. Burada etkenler ise enflasyon rakamları ve refah payı olacak. Milyonlarca kişi 'Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Memur maaşları ne kadar olacak? 2023 emekli maaşları ne kadar oldu?' sorusunu araştırıyor. Beklenen haber geldi. Emeklilere yüksek prim ve yüksek maaş müjdesi. Milyonlarca emekli çifte bayram yaşayacak. Yeni Kabine ile birlikte düğmeye basıldı. İşte son dakika emekli maaşı zam haberinin detayları...

AK PARTİ'DEN EMEKLİYE ZAM MESAJI

Milyonlarca emekli 'Emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? 2023 en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?' sorusunu araştırıyor. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "28'nci dönemin ilk kanun teklifi Sayın Cumhurbaşkanımızın daha önce beyan ettiği gibi en düşük memur maaşını 22 bin TL olacak şekilde düzenleyecek teklif” diyen Akbaşoğlu, “SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığına tabi emeklilerin de maaşlarının temmuz ayına dönük hem enflasyon farkı hem de refah payı farkının beraberce ele alınacağı bir düzenleme de gündeme gelecek. Bu düzenlemeler TBMM'nin yeni dönemde ilk faaliyeti olacak." dedi.

ghhgh-15.jpg

GÖZLER 6 AYLIK ENFLASYON RAKAMLARINA ÇEVRİLDİ

Memur maaş zammı ve emekliye zam için 6 aylık enflasyon rakamları baz alınıyor. Bu kapsamda Temmuz zammı öncesinde 5 aylık kesin oranlar ise netleşti. Buna göre SGK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 15,26, memur ve memur emeklileri ise yüzde 13,13'lük zammı şimdiden cebine koydu. 5 Temmuz’da açıklanacak Haziran ayı enflasyonu ile yeni zamlı maaşlar netleşecek. Merkez Bankası'nın piyasa katılımcıları anketi ve ekonomistlerin beklentileri beraber değerlendirildiğinde 6 aylık enflasyon rakamlarının yüzde 20 bandında olması bekleniyor.

Burada yılın ilk 6 ayı için kamu işçisine verilen yüzde 45'lik zam oranı önemli bir referans değer olarak ele alınacak. Refah payı eklenerek şekil alacak yeni maaş zammı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 15 Temmuz’a kadar tüm çalışmaları tamamlaması öngörülüyor.

2023 MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARINA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Ocak 2023 döneminde memur zammı enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı yüzde 8 ile belirlenmişti. Temmuz 2023 döneminde ise toplu sözleşme zammı yüzde 6 oldu. Yani yüzde 8'in üzerindeki 6 aylık enflasyon oranına yeni yüzde 6'lık toplu sözleşme zammı eklenerek 6 aylık memur zammı belirlenecek. Bu rakamlara refah payı dahil değil.

ghghgh-2023-06-14t100749-229.jpg

Kademeli artışta 14 bin lira alan yüzde 45 zam formülüne göre temmuz ayı itibariyle 20 bin 300 lira emekli aylığı alacak. Diğer yandan bugün 16 bin lira aylık alan, yüzde 40 artışla 22 bin 400 lira, 21 bin lira aylık alan da yüzde 35 artışla, 28 bin 350 lira alacak. En düşük emekli aylığına zammın ardından yapılacak bu kademeli artış doğrudan 6 milyon emeklinin aylığına yansıyacak.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Emekli bayram ikramiyelerinin bayramdan önce yatırılacağını Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıkladı. Kurban Bayramı'nın ilk günü bu se 28 Haziran tarihinde idrak edilecek. SSK ve Bağ-Kur emekli ikramiyesi ödeme günleri net olarak belli olduğu zaman habere eklenecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN