Yumurta resmen altın oldu! Böyle giderse taneyle satacak: Asgari ücrete zam öncesi o gıdalarda fiyatlar uçtu

Yumurta resmen altın oldu! Böyle giderse taneyle satacak: Asgari ücrete zam öncesi o gıdalarda fiyatlar uçtu

Yeni yıl gelmeden zamları geldi! Etiket fiyatlarını gören tüketiciler, zam karşısında şok olacak! Yumurta fiyatlarına gelen zamların ardından tane tane satılmaya başlanacağı düşünülüyor. Asgari ücrete zam gelmeden gıda fiyatlarında yükseliş görüldü. İşte tüm detaylar...

Son 3 yıldır yükselen enflasyon ve hayat pahalılığı kapsamında asgari ücretin ne kadar olacağı ülke gündeminde yerini aldı. Yeni yıl itibariyle gelecek asgari ücret zammı gelmeden market ürünlerinde zam üstüne zam geliyor.

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELMEDEN ERİDİ

Asgari Ücret Tespit Komisyonu aralık ayı itibariyle 2 kez toplandı. Milyonlarca çalışanın pür dikkat yakından takip ettiği gelişmelere göre, 2'inci toplantıda da ücret konuşulmadı. Asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı merak konusu olurken, diğer taraftan tüketicilerin maaşına zam gelmeden erimeye başladı. Zincir marketlerde zam yapılmayan ürünlere de zam geldi.

1654f1859898af02baec666ccac95101jpeg.jpg

DENETİM SONUÇLARI HÜSRAN

Market ürünlerinde günlük etiket fiyatlarının değiştiği yönünde gelen şikayetlerin ardından Ticaret Bakanlığı harekete geçti. İstanbul'da yapılan incelemelerin ardından 306 üründe fahiş fiyat tespiti yapıldı. Ekipler tarafından değiştirilen etiketler yakalanırken, 120 marketin incelenmesindeki sonuç tepki topladı.

ZAM SADECE YUMURTADA DEĞİL

Kanal D haber, denetim ekipleriyle beraber hareket ederek, market market denetlemeleri paylaştı. Yumurta fiyatı birkaç gün öncesinden 110 TL'ye satılırken, 124 TL'ye kadar yükseldiği belirtildi. Tüketiciler bu gidişle yumurtayı tane tane alacak. Zamların etkisi sadece yumurtayı değil diğer zam gelmeyen ürünleri de kapsadığı görüldü. Bir litre sütün fiyatı 39 TL'nin üzerine çıktı. Market etiketinde 37,5 TL yazan kesme şeker ise kasada 39 TL çıkınca şaşırttı. Ayrıca, Tereyağı, sucuk, kaşar peyniri ve ayran fiyatlarına da zam yapıldığı öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN