Zafer Havalimanı el değiştiriyor

Zafer Havalimanı el değiştiriyor

Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan ve garanti yolcu sayısının yüzde 1'ine bile ulaşamayan Zafer Havalimanı el değiştiriyor. Devlet, işletmeciye 2012-2020 döneminde toplamda 45,9 milyon euroluk garanti ödemesi yapmıştı.

2012 yılında hizmete açılan Zafer Havalimanı'nın müteahhidi ve işletmecisi İC İçtaş, satış için teklifleri beklediklerini açıkladı. İC İçtaş, 2044'e kadar işletme hakkına sahip.

Havalimanının hizmet verdiği Kütahya, Afyon ve Uşak'ın toplam nüfusu 1 milyon 678 bin kişi olmasına rağmen, 2020 yılı için yolcu garantisi 1 milyon 280 bin olan işletmeden sadece 7 bin 429 kişi yararlanmıştı. Bu haliyle hata payı yüzde 99 olmuştu.

Salgın öncesinde de 2019 yılında havalimanının yolcu sayısı, garanti edilen yolcu sayısının sadece yüzde 6'sına ulaşabilmişti

'MALİYETLERİ ÖDEYEN VE BORCU ÜSTLENENE DEVRETMEYE HAZIRIZ'

Bloomberg'e konuşan işletmeci şirket İC İçtaş yetkilisi Abdullah Keleş, Zafer Havalimanı'nı satmak için teklifleri beklediklerini söyledi.

Keleş, “Yatırım maliyetimizi ödeyen ve borcu üstlenen kim olursa ona havalimanını devretmeye hazırız” dedi.

Şu ana kadar havalimanından bir kuruş kazanmadıklarını öne süren Keleş, devlet garantilerine rağmen her yıl havalimanına sermaye aktarmak zorunda kaldıklarını söyledi.

50 milyon euroluk yatırım maliyeti olan şirkete devlet, 2012-2020 döneminde toplamda 45,9 milyon euroluk garanti ödemesi yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN