Kendi rekorunu kırdı: Zafer havalimanı zarar etmeye devam ediyor

Kendi rekorunu kırdı: Zafer havalimanı zarar etmeye devam ediyor

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Kütahya, Afyon ve Uşak illerine hizmet vermek üzere 2012 yılında, Kütahya'da yap-işlet-devret modeliyle yapılan ve yolcu garantisi verilen Zafer Havalimanı, yıllık yolcu sayısı verilerinin çok altında kaldığı için zarar edilen rakamı paylaştı: 5.780.976 Euro. Yavuzyılmaz, konuya ilişkin suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerine hizmet vermek üzere 2012 yılında, Kütahya'da yap-işlet-devret modeliyle yapılan Zafer Havalimanı'na ait yıllık yolcu sayısı verilerini açıkladı. Yap-işlet-devret modeliyle yapılan projelerde yolcu garantisi verilip, taahhüt edilen yolcunun hizmet almaması durumunda devlet, projeyi hayata geçiren şirkete ödeme yapmakta. Dolayısıyla ilgili projede de 2012 yılında hizmete açılan havalimanı, taahhütleri karşılamadığını ortaya çıkaran Yavuzyılmaz, CİMER ve Sayıştay belgelerini kişisel Twitter hesabından paylaştı.

fotobelge.jpg

Sayıştay'daki Zafer Havalimanı'nın verileri ve CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'a CİMER başvuru yanıtı

GARANTİ EDİLEN YOLCU SAYISININ YÜZDE 1'İNE BİLE ULAŞILAMADI

İç hat için 1 yılda 500 bin, 10 yılda ise 775 bin 137; dış hat için ise 1 yılda 350 bin, 10 yılda ise 542 bin 596 giden yolcu taahhüt edildiği belirtilen Sayıştay belgelerine göre iç hat için her yolcu başına 2 euro, dış hat giden yolcu için ise 10 euro ödeme garantisi verildiği görülüyor.. 10 yıllık taahhüt ücreti hesaplanınca daha da büyük bir maliyet ortaya çıktı.

CHP'li Yavuzyılmaz, Zafer Havalimanı'nın yolcu sayısını, CİMER'den yaptığı başvuruyla öğrendi. CİMER yanıtına göre havalimanını kullanan 2021 yılının Ocak ve Ekim ayları arasında giden iç hat yolcu sayısı 6 bin 761 iken, dış hat yolcu sayısı ise bin 903 oldu.

belgee.jpgCHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın CİMER başvuru yanıtı

'AKP, ZAFER HAVALİMANI'NDA KENDİSİNE AİT ZARAR REKORUNU YİNE KIRDI'

CİMER'in verdiği rakama göre Zafer Havalimanı, garanti edilen yolcu sayısının yüzde 1'ine bile ulaşamadı. Yavuzyılmaz, bu durumu 'AKP, Zafer Havalimanı'nında kendisine ait zarar rekorunu yine kırdı' ifadeleriyle Twitter hesabında paylaştı.

2021'in ilk 11 ayına ilişkin verileri paylaşan CHP'li milletvekili, garanti edilen yolcu sayısının 1 milyon 207 bin 921 olmasına rağmen, gerçekleşen yolcu sayısının ise 9 bin 966'da kaldığına dikkat çekti.

Öte yandan CHP'li Yavuzyılmaz, duruma ilişkin suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Yavuzyılmaz'ın paylaşımları ise şu şekilde:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN