Zamları az bulan emekliye müjde! Özgür Erdursun ikinci zam için tarih verdi: Seçim öncesi yeni bir zam daha mı geliyor?

Zamları az bulan emekliye müjde! Özgür Erdursun ikinci zam için tarih verdi: Seçim öncesi yeni bir zam daha mı geliyor?

2024 yılında geçerli olacak en düşük emekli maaşı 10.000 TL’ye çıkmış ancak bu rakam emeklilere az gelmişti. Zamları az bulan emekliye müjde ise SGK Uzmanı Özgür Erdursun’dan geldi. Erdursun, emekliye ikinci zam için tarih verdi…

16 Ocak günü düzenlenen Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, SSK ile BAĞ-KUR emeklisinin zam oranını %42,56 olarak açıklamış ve 7.500 TL olan en düşük emekli maaşı 10.000 TL’ye çıkmıştı.

Uzun zamandır maaşlarına bir iyileştirme bekleyen emekliler ise ek zamdan umduklarını bulamamış ve duruma tepki göstermişti. Tüm bu gelişmelerin ardından SGK Uzmanı Özgür Erdursun, en düşük emekli maaşının neden bu kadar düşük açıklandığının gerekçelerini aktardı.

ozgur-erdursun-emekli-maasi-1.jpg

GEÇEN YIL Kİ GİBİ OLACAK

Yaklaşık 16 milyon emeklinin özellikle taban aylık noktasında 11.250-12.000 TL seviyesinde bir beklentide olduğunu anımsatan Erdursun, sınırlı artışın 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerden kaynaklı olduğunu ifade etti.

Geçen sene 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı, 14 Mayıs seçimlerine yakın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamayla 7.500 TL olmuştu. Özellikle İstanbul, Ankara ve pek çok şehirde belediye seçimlerini kazanmak isteyen Erdoğan’ın seçimden önce emekli zammı yapmasının oldukça yüksek bir ihtimal olduğunu aktaran Erdursun, geçen sene uygulanan değişikliğin benzeri bir düzenlemeyle en düşük emekli maaşının Mart’ın ilk günleri itibari ile artabileceğini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN