Zeytinde 28 milyon dolarlık ihracat! 63 ülkeye ihraç ediliyor

Zeytinde 28 milyon dolarlık ihracat! 63 ülkeye ihraç ediliyor

Zeytin cenneti Türkiye'den 2023 yılında 28 milyon dolarlık ihracat! Toplamda 63 ülkeye ihraç ediliyor! Yeni hedef 70 ülke, 35 milyon dolarlık ihracat...

Marmarabirlik, yurt dışı pazarını genişletmeye devam ederek 2023 yılında Katar, Filistin, Senegal ve Belarus'u ekleyerek ihracat yaptığı ülke sayısını 63'e çıkardı. Yapılan açıklamada, Türkiye'nin önde gelen zeytin ve zeytinyağı üreticisi Marmarabirlik'in, 2023 yılında gerçekleştirdiği başarılı bir ihracat performansı sergilediği belirtildi.

2010 YILINDA SADECE 4 BİN TON İHRACAT YAPILDI

Bursa'da 10 yılın en yüksek zeytin rekoltesi bekleniyor | Sektör Haberleri

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 2010 yılında ihracatın 4 bin ton seviyelerinde olduğu dönemden günümüze kadar önemli mesafe kat ettiklerini ifade etti. Asa, birlik olarak yurt içinde sektör lideri oldukları gibi, yurt dışı pazarında da başarılarını sürdürdüklerini vurgulayarak, "Aranan marka haline gelen Marmarabirlik, bu sene Bosna Hersek, Özbekistan gibi ülkelere önceki yıllar ile kıyaslandığında ciddi bir ihracat miktarına ulaşmıştır. 2024 yılında etnik ve duygusal bağlarımız olan Türkmenistan, Tacikistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Rusya bölgesinde Kırım, Çeçenistan, Yakutistan, Tataristan, Dağıstan ve Moğolistan hedef ülkeler arasına eklenmiştir. Öncelikli hedefimiz bu ülkelerde ürün çeşitliliğimizi arttırarak miktar olarak büyümektir. Göreve geldiğimiz günden bugüne yönümüzü daha çok satışa ve ihracata çevirdik." dedi.

HEDEF 70 ÜLKEYE 35 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

Yunanlar 24, Türkler 2 Litre Tüketiyor! – Atlas

Asa, göreve geldikleri günden bu yana birliklerinin yönlendirmesini daha çok satışa ve ihracata çevirdiklerini belirterek, ihracat miktarının toplam satışların yüzde 25'ine ulaştığını ifade etti. Marmarabirlik'in 70. kuruluş yılında hedeflerinin, ihracat yaptıkları ülke sayısını 63'ten 70'e çıkarmak ve 2024 yılında 35 milyon dolarlık bir ihracat rakamına ulaşmak olduğunu söyledi.

28 MİLYON DOLARLIK İHRACAT GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Marmarabirlik, ortaklarına 48 milyon lira ödeme yapacak | Şirket Haberleri

Asa, Marmarabirlik'in 2023 yılında 28 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini vurgulayarak, birlik olarak sürekli büyüme ve gelişme stratejileri doğrultusunda faaliyetlerine devam ettiklerini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN