Zeytinyağını kıtlık vurdu! Fiyatlar bir anda fırladı: Bu gidişle 600 TL’yi bulacak…

Zeytinyağını kıtlık vurdu! Fiyatlar bir anda fırladı: Bu gidişle 600 TL’yi bulacak…

Zeytinyağında kıtlık yaşanıyor! Hem üretim hem de verimdeki düşüş perakende fiyatlarını da etkiledi. Geçen yıl litresi 115 TL olan zeytinyağı şuan 400 TL’ye satılıyor. Uzmanlar ise bu rakamın 600 TL’ye kadar çıkabileceğini söylüyor…

2022 yılında hem fiyat hem de rekolte bakımından altın sezonu geçiren zeytinyağını bu yıl kıtlık vurdu. Üretim ve verimdeki düşüşten dolayı zeytinyağı fiyatlarının tavan yapacağı ve 600 TL’ye kadar çıkacağı iddia ediliyor…

ALIM FİYATINA YÜZDE 264 ZAM

TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği, son açıkladığı alım fiyatlarında geçen yıl 81 TL olan fiyatı bu yıl 295 TL’ye çıkardığını duyurdu. Bu gelişme ile fiyatlara yüzde 264 zam gelmiş oldu.

FİYATLARDAKİ ARTIŞ DEVAM EDECEK

TARİŞ yaptığı yüzde 264 artışın devamı olabileceği sinyalini de verdi. TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Hilmi Sürek, "İçinde bulunduğumuz sezonda kaliteli ve gerçek zeytinyağına ulaşmak herkes için büyük önem taşıyacaktır. Her zaman olduğu gibi Birliğimizin en önemli hedefi üreticiden aldığı kaliteli zeytinyağını güvenli şekilde tüketiciyle buluşturmaktır. Sezon içinde piyasa hareketlerini ve fiyat gelişmelerini izleyerek gerekirse yeni düzenlemeler yapacağız." İfadelerini kullandı.

zeytinyagi-fiyatlari-1-lt-2023-1.jpg

ZEYTİNYAĞI FİYATLARI 1 LT 2023

2022 yılının aynı dönemlerinde 1 lt zeytinyağının fiyatı 115 TL civarlarındaydı. Bu yıl yaşana kıtlıkla birlikte şuan fiyatlar 400 TL’ye çıktı. Uzmanlara göre ise bu fiyat artışı devam edecek ve 1 litre zeytinyağın fiyatı 600 TL’yi bulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN