Zeytinyağlarında büyük oyun! Ucuz diye alıyoruz ama... Bakanlık o yağlar için harekete geçti

Zeytinyağlarında büyük oyun! Ucuz diye alıyoruz ama...  Bakanlık o yağlar için harekete geçti

Evine zeytinyağı alacaklar dikkat! Zeytinyağı fiyatları her geçen gün zamlanırken uzmanlardan korkutan uyarı geldi. E-ticaret platformlarında 5 litresi 300-400 liraya satılan zeytinyağları yoğun ilgi görüyor ancak uzmanlar bu fiyatların gerçekçi olmadığını belirterek en ucuz zeytinyağının 160-180 lira olması gerektiğini söylüyor. Zeytinyağlarında büyük oyun! Ucuz diye alıyoruz ama sağlığınızdan olabilirsiniz. Bakanlık o yağlar için harekete geçti. Sakın evinize sokmayın!

Zeytinyağı fiyatları her geçen gün rekor kırarken e-ticaret platformlarında 5 litresi 300-400 liraya satılan zeytinyağları yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Bu kadar ucuz zeytinyağının olması herkesi şoke ederken uzmanlardan korkutan uyarı geldi. Zeytinyağlarında büyük oyun! Ucuz diye alıyoruz ama sağlığınızdan olabilirsiniz. Bakanlık o marka zeytinyağları için harekete geçti. Sakın bu markaları almayın.

ZEYTİNYAĞLARINDA BÜYÜK OYUN

Akdeniz'de yaşanan aşırı kuraklıktan dolayı küresel piyasalarda zeytinyağı fiyatları rekor üstüne rekor kırarken Eylül ayında ton başına 8 bin 900 dolara çıktı. Fiyatlar bu kadar yükselirken bazı online satış platformlarında ucuza zeytinyağı satışları olması herkesin dikkatini çekti. market raflarında zeytinyağının litre fiyatı 180-230 lira arasında değişirken internet üzerinden satış yapan platformlarda çeşitli ‘birlik’ isimleri adı altında ürünlerini sergileyen firmalar 5 litrelik zeytinyağlarını 300 ile 400 lira arasında satıyor.

fddf-4.jpg

UCUZ DİYE ALIYORUZ ANCAK ZEHİR SAÇIYOR

E-ticaret platformlarında ucuza satılan zeytinyağları ile ilgili Ege Bölgesi’ndeki üreticiler acil denetim isteyip dolandırıcılık uyarısında bulundu. Üreticilere göre, bu fiyatlardan zeytinyağı alabilmek imkansız. Şu an bir litre zeytinyağının maliyeti en az 160 lira. e-ticaret platformu yetkilileri de önlem alıp ürünleri kaldırmaya başladıklarını ve detaylı analiz yapacaklarını söylüyor.

ghghgh-2023-09-20t205119-465.jpg

BAKAN O YAĞLAR İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Zeytinyağı üreticileri yaptıkları uyarılarda "BU fiyatlara zeytinyağı satmak imkansız. Bu durum zeytin üreticilerinin kanayan yarasına dönüştü. 300-400 liraya 5 litre zeytinyağı satmak dolandırıcılıktır. O zeytinyağından başka her şey olabilir. Zaten o yağlar çiçek yağı. İçine zeytinyağı aroması katılıyor. Tüketici ne yağı yediğini bilmiyor. Biz tarım il müdürlüklerine, ilgili bakanlıklara bu durumu defalarca kez şikâyet ettik. Ama bu firmalar yine tüketiciyi yanıltmaya devam ediyor. Eğer e-ticaret platformları bu ürünleri iyi denetler ve satmazsa kimse mağdur olmaz. Zaten tüketici trendyol, Hepsiburada ve PttAvm isimlerine güvenip bu ürünleri alıyor. Onlar denetimi iyi yaparsa bu dolandırıcılık da biter." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN