Ekrem İmamoğlu: Para harcanacak şey depremdir, kanal safsatası değil

Ekrem İmamoğlu: Para harcanacak şey depremdir, kanal safsatası değil

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Risk Analiz Çalışması Hızlı Tarama Yöntemleri Projesi'nin tanıtım toplantısında konuştu. Şehrin en büyük probleminin deprem olduğuna dikkat çeken İmamoğlu "Bu şehre harcanacak bir kuruş var ise, kredi bulunmuşsa, bulunacaksa harcanacağı şey bellidir; deprem. Kanal safsatası değildir" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı, kentin en önemli sorunlarının başında gelen depremle ilgili, Risk Analiz Çalışması Hızlı Tarama Yöntemleri Projesi'ni başlattı. Projenin tanıtım toplantısı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Taygun Kahraman, yaptığı sunumda, "Kamu sektörü, özel sektör, üniversiteler, bilim insanları ve tüm sivil toplum örgütleri, meslek örgütleriyle birlikte hep beraber, topyekûn bir seferberliğe başlamamız gerekiyor. Amacımız; risk barınma ihtimali olan binaların yapısal durumlarının tespit edilmesi. Sonrasında, ikinci aşamada, bu 790 bin binanın sıralamalarını yapmak. Göçme riski bulunan, hasar alması beklenen yapılara güçlendirme ya da yeniden yapma yöntemleriyle birlikte, tabii ki İstanbullularla birlikte müdahale etmek" dedi. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli de "Proje, Avcılar'dan başlıyor. Bu, bizim için son derece kıymetli ve sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

"BÖYLESİ GÜZEL KENT DÜNYADA YOK"

İBB Başkanı İmamoğlu ise depremi milli bir seferberlik olarak tanımladığına işaret ederek, "Arkadaşlarım, yanılmıyorsam depremin bedeliyle ilgili 160 milyar lira civarında bir tahminde bulundu. Teknik tahminleri fazla iyimser buluyorum açıkçası. Tabii ki canın bedeli yok zaten. Böylesi güzel bir kent bana göre dünyada yok. İstanbul, aynı zamanda global ekonominin yatırım yaptığı bir kent. Çözümün gerekiyorsa güçlendirme, yenilenme; mümkünse kentsel dönüşüm modeliyle yapılabilme arayışlarını üç aşamalı olarak gözden geçirmek zorundayız" diye konuştu.

"Gündemi bulandırmanın, gündemi başka bir yöne çekmenin bir anlamı yoktur" diyen İmamoğlu, "Bu şehre harcanacak bir kuruş var ise, kredi bulunmuşsa, bulunacaksa harcanacağı şey bellidir; deprem. Kanal safsatası değildir. Depremle ilgili sürecin çözümüne harcamayıp başka bir yere para harcamak bu millete ihanettir. Milletin canını hiçe saymak demektir. Yüz milyarlarca liralık tehdit dururken, bizim bu işi çözmemiz lazım. Hiç kimsenin buna hayır diyeceğini düşünmüyorum. Böylesi bir şeye gerek ve ihtiyaç yoktur. Zararlarını konuşmuyorum ama İstanbul'un gündeminden çıkartılıp, bütün bu kaynaklar depremle ilgili çözüme aktarılmalıdır" vurgusu yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN