Elon Musk'ın heyecanlandıran 'NFT' tweetİ

Kripto para hamleleriyle dijital piyasanın tüm dengelerini değiştiren Elon Musk şimdi de "kripto patent ve telif" işine el attı. Twitter hesabından NFT paylaşımında bulunan Musk'ın bu hareketi NFT hakkında merak uyandırdı.

Tesla ve SpaceX gibi dev şirketlerin kurucusu teknoloji girişimcisi Elon Musk, Dogecoin hamlesi sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dikkatleri üzerine çekti. Kripto para dünyasında yaptığı hamlelerle piyasadaki dengeleri alt üst eden Musk'ın yeni hamlesinin NFT olacağı bekleniyor.

ELON MUSK'TAN NFT TWEETİ

Elon Musk'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım sonrasında, NFT paylaşımı merak uyandırdı.

Teknoloji girişimcisi Musk, Twitter hesabından, "NFT’ler hakkındaki bu şarkıyı, bir NFT olarak satıyorum" diyerek bir klibi paylaştı. Klipte kripto para Dogecoin, uzay araçları ve üzerinde NFT tabelası bulunan dünya figürü dikkat çekti. Önümüzdeki günlerde Elon Musk'ın NFT ile ilgili bir adım geleceği bekleniyor.

nnn.jpg

NFT NEDİR?

Bir nevi kripto koleksiyon olarak adlandırılabilecek NFT, yani non-fungible token olarak sertifikalanan bu eser, son yılların en 'çılgın' trendini de bir kez daha gündeme taşıdı. Benzersiz ya da sınırlı bir varlığın yaratıcısı tarafından şifrelenerek imzalanmış ve doğrulanmış dijital sertifikası olarak tanımlanabilir.

Son günlerde popüler hale gelen NFT, internetten kolayca indirilebilen bu dijital eserler milyonlarca dolara alıcı bulabildiği gibi daha küçük "telif" ücretleri karşılığında da satılabiliyor. Özellikle tanınmış simalar ve influencer olarak bilinen kişiler içeriklerini ya da ürünlerini NFT haline dönüştürerek satabiliyor. NFT sektörünün piyasadaki yeri 2021 Mart ayı itibarıyla 385 milyon dolara ulaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN