Emrah Serbes kimdir, kaç yaşında, nereli? Neden cezaevinde?

Emrah Serbes kimdir, kaç yaşında, nereli? Neden cezaevinde?

Behzat Ç.'nin yeniden çekileceği haberlerinin ardından Emrah Serbes'in neden cezaevinde olmadığı merak konusu oldu. 2017 yılında alkollü araç kullanırken çarptığı araçta 3 kişinin ölümüne neden olan ve 13 yıl 4 ay hapis cezası alan ünlü yazar, koronavirüs salgını nedeniyle 2020 yılında tahliye edildi. İşte, Emrah Serbes biyografisi...

5. sezonu için hazırlıklara başlandığı iddia edilen Behzat Ç. dizisinin senaryosunu bu kez Emrah Serbes'in yazacağı öne sürüldü. Bilindiği üzere, Behzat Ç. romanları Emrah Serbes'e ait olsa da 4 sezon yayınlanan dizinin 95 bölümünün senaryosunu Ercan Mehmet Erdem, 10 bölümünü Emrah Serbes kaleme almıştı. 'Çekiç ve Gül' adıyla Netflix'te yayınlanacağı konuşulan yeni Behzat Ç. dizisinde, önceki bölümlerde rol alan Erdal Beşikçioğlu dahil hiçbir oyuncular yer almayacak.

40255.jpg

EMRAH SERBES'İN HAYAT HİKAYESİ

27 Ocak 1981 tarihinde Yalova'da dünyaya geldi.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nin, tiyatro bölümünün, tiyatro tarihi ve teorisi anabilim dalından mezun oldu.

Zaman zaman Birgün gazetesi için söyleşiler yaptı, Radikal 2 için tiyatro eleştirileri yazdı. Hayvan dergisinin Ankara temsilciliğini yaptı. Bu dergide Ahmet İnam ve Cengiz Güleç ile düzenli olarak gerçekleştirdiği sohbetleri 'Şen Profesörler: Metaforla Saadet Olmaz' adıyla 2006 yılında kitaplaştırdı.

Behzat Ç. karakterinin yer aldığı 'Her Temas İz Bırakır' ve 'Son Hafriyat' adlı romanları İletişim Yayınları'ndan piyasaya çıktı.

Emrah Serbes'in ilk öykü kitabı 'Erken Kaybedenler', 2009'da okurlarıyla buluştu.

Behzat Ç. karakteri, 'Bir Ankara Polisiyesi' adıyla 2010 yılında televizyon ekranlarına uyarlandı.

2012 yılında piyasaya çıkardığı 'Hikayem Paramparça' adlı kitabında aforizmalar ve hayata dair düşüncelerini okurlarına aktardı. 2014 yılında 'Deliduman', 2016 yılında 'Müptezeller' adlı romanları yayımlandı.

'Ot' ve 'Kafa' dergilerinde kısa hikayeleri yayımlandı.

2021-03-06-150639.jpg

EMRAH SERBES NEDEN TUTUKLANDI?

22 Eylül 2017 tarihinde İzmir-Aydın otoyolunda arkadaşı Kenan Doğru ile yolculuk yaparken kendi kullandığı araçla trafik kazası geçirdi ve kazaya karışan diğer araçta aynı aileden 3 kişi öldü. Olay sonrasında kazayı arkadaşı Kenan Doğru üstlendi ve medyada Emrah Serbes'in adı geçmedi.

Emrah Serbes, 28 Eylül 2017 tarihinde sosyal medya hesabından kazayı kendisinin gerçekleştirdiğini ve tutuklanan arkadaşı Kenan Doğru'nun suçsuz olduğunu itiraf etti. İtirafın ardından Torbalı Adliyesi'ne ifade vermeye giden Emrah Serbes tutuklandı, Kenan Doğru serbest bırakıldı.

Olay yeri tutanağına göre Emrah Serbes kusurluydu ve kazadan sonra 112'yi aramadıkları, sağlık kontrolünü kabul etmedikleri tespit edildi. Aracın içinde içki şişesi bulunduğu tespit edildi. 12 Temmuz 2018'de yargılandığı davanın üçüncü duruşmasında 13 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edildi. Koronavirüs (kovid-19) salgını tedbirleri çerçevesinde 2020 yılında tahliye edildi.

trafik-kazasinda-3-kisinin-olumune-neden-olan-emrah-serbesin-cezaevinde-olmadigi-ortaya-cikti-3-cxpuwyfa-vert.jpg

EMRAH SERBES KİTAPLARI

2006 - Metaforla Saadet Olmaz
2006 - Her Temas İz Bırakır
2008 - Son Hafriyat
2009 - Erken Kaybedenler
2012 - Hikayem Paramparça
2014 - Deliduman
2016 - Müptezeller
2016 - Üst Kattaki Terörist
2021 - Çekiç ve Gül

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN