Endonezya Kovid-19 aşısı için fetva bekliyor

Endonezya Kovid-19 aşısı için fetva bekliyor

Dünyanın en büyük Müslüman nüfusuna sahip ülkesi Endonezya koronavirüs aşısının 'helal mi yoksa haram mı' emin olabilmek için Ulema Konseyi'nden gelecek fetvayı bekliyor.

Dünya çapında etkinliğini arttıran yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını için aşılanma çalışmalarına hız verildi. Önümüzdeki hafta toplu aşılamaya geçmeyi planlayan Endonezya'da Ulema Konseyi'nden (MUI) Çin aşısının İslam'a uygun olup olmadığı konusunda karar verecek

Dünyanın en büyük Müslüman çoğunluğa sahip ülkesi, Türkiye'de de uygulanması öngörülen Çinli Sinovac'tan 3 milyon doz aldıktan sonra 13 Ocak'ta aşı kampanyasına başlayacaktı, ancak aşıların İslami kurallara uygun olup olmadığı konusundaki tartışmalar halk sağlığı endişelerinin önüne geçti.

2018'DE KIZAMIK AŞISININ HELAL OLMADIĞINI SÖYLEMİŞLERDİ

Euronews'te yer alan habere göre, MUI'dan bir yetkili, "Amacımız aşı programına başlamadan önce bir fetva ilan edebilmek" dedi. Konsey, 2018 yılında kızamık aşısının İslama uygun olmadığı yönünde bir fetva vermişti.

Geçtiğimiz ekim ayında koronavirüs aşı pazarlığı için Çin'e giden Endonezyalı heyetin arasında bir grup din adamı da yer almış, diplomatlar milyonlarca doz aşının nasıl halka ulaştırılacağı konusunda görüşmelerini sürdürürken, din adamları ise aşının İslami kurallara uygun olup olmadığını araştırmıştı.

Endonezya’nın ana akım Müslüman topluluğu Nahdlatul Ulama’dan Ahmad Ishomuddin ise "Başka seçenek yoksa helal olmayan acil aşıların kullanılabileceğini" söyledi.

Öte yandan komşu ülke Malezya'da ise dini otoriteler, kovid-19 aşısı için helal fetvasının gerekli olmadığını, aşının zorunlu olduğunu açıkladı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN