Mısır, Çinli Sinopharm'un Kovid-19 aşısını onayladı

Mısır, Çinli Sinopharm'un Kovid-19 aşısını onayladı

Mısır, Çinli Sinopharm tarafından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı geliştirilen aşının kullanımını onay verdi.

Dünya artan Kovid-19 vakalarını önleyebilmek için aşı çalışmalarına hız verdi. Mısır da Çin'in Sinopharm firmasının geliştirdiği kovid-19 aşısını kullanımını onayladı.

Mısır Sağlık bakanı Hala Zayed, aşının ikinci sevkiyatının ocak ayının ikinci veya üçüncü haftasında geleceğini belirterek, "Gelir gelmez aşılamaya başlayacağız" dedi.

Zayed ayrıca Mısır'ın Sinopharm aşısından 40 milyon doz satın almayı planladığını söyledi.

İlk partisi aralık ayında teslim edilen aşının her sevkıyatı 50 bin dozdan oluşuyor.

Diğer birçok yerde olduğu gibi yaklaşık 100 milyonluk nüfusuyla Arap dünyasının en kalabalık ülkesi olan Mısır'da da aşı ilk olarak sağlık çalışanlarına uygulanacak.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı, AstraZeneca / Oxford aşısının ise ocak ayının üçüncü veya dördüncü haftasında gelmesini beklediğini açıkladı. Pfizer ile görüşmelerin de "sürmekte olduğu" da aktarıldı.

TÜRKİYE'DE AŞI ÇALIŞMALARI

Çin'den alınan ve 30 Aralık'ta Türkiye'ye gelen koronavirüs aşıları Sağlık Bakanlığı'nın depolarına sevk edildi. Aşılar 14 günlük test sürecinin ardından kullanıma sunulacak.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Çinli Sinovac firmasına ait Kovid-19 aşıları, depolarda güvenilirlik ve etkinlik açısından bir dizi işlemden geçiriliyor. Öncelikle “soğuk zincir” konusunda eğitimli sağlık personelince paletler açılıyor. Bu aşamada her palette bulunan sıcaklık kayıt cihazları okunuyor. Her kolideki elektronik donma göstergeleri ile ısı maruziyetini gösteren ısı monitör kartları kontrol ediliyor. Aşılar, uygun taşıma kurallarına göre teslim edildiğinden emin olunduktan sonra depodaki yerlerine yerleştiriliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN