Eran Zahavi kimdir, kaç yaşında, nereli? Eran Zahavi hangi takımlarda oynadı?

Eran Zahavi kimdir, kaç yaşında, nereli? Eran Zahavi hangi takımlarda oynadı?

Transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe'de Vedat Muriç'in İtalya ekibi Lazio'ya transferi tamamlanmak üzere. Sarı-lacivertlilerin Muriç'ten doğan boşluğu Çin Süper Lig ekiplerinden Guangzhou R&F'de forma giyen Eran Zahavi ile doldurması bekleniyor. İşte, 'Eran Zahavi biyografisi'...

'Eran Zahavi kimdir, kaç yaşında, nereli?', 'Eran Zahavi hangi takımlarda oynadı?' sorularının yanıtları sosyal medyada araştırılıyor. Kosovalı golcü Vedat Muriç'in takımdan ayrılması halinde forvet bölgesini güçlendirmek isteyen Fenerbahçe'nin gündeminde İsrailli forvet Eran Zahavi var. Son 4 sezondur Çin Süper Lig'de top koşturan futbolcu, kulübüyle yaşadığı sorunlar nedeniyle sarı-lacivertli kulüple anlaşmaya yakın görünüyor. Detaylar haberimizde...

ERAN ZAHAVİ FENERBAHÇE'YE ÖNERİLDİ

Transferin hızlı takımı Fenerbahçe, arayışlarını sürdürüyor. Kariyerini Çin'de sürdüren Eran Zahavi, sarı-lacivertlilere önerildi. Fenerbahçe bu transfere onay vermesi durumunda, Aralık ayında sözleşmesi bitecek olan İsrailli golcü için bonservis ödemeyecek. Yıllık 2,5 milyon euro maaş talep eden Zahavi, 1 milyon euro da imza parası istiyor.

Bu sezon Çin Süper Ligi'nde Guangzhou ile 7 maça çıkan Zahavi 4 gol atıp, 1 asist yaptı. Futbola Hapoel Tel Aviv altyapısında başlayan 33 yaşındaki oyuncu, Palermo ve Maccabi Tel Aviv'de de forma giydi. 2016 yılından bu yana Guangzhou'da oynayan İsrailli oyuncunun, Fransa pasaportu da bulunuyor.

Eran Zahavi, Çin Hükümeti ile yaşadığı sorun sebebiyle ülkeden ayrılmak istiyor. Çin Hükümeti, pandemi sebebiyle ekim ayında oynanacak İskoçya-İsrail maçına Zahavi'nin gitmesine izin vermeyince konu FIFA'ya taşınmıştı.

Tecrübeli oyuncu, ülkesine gitmesi halinde karantina koşulları sebebiyle Çin'e geri dönemeyecek. İsrail Milli Takımı'nda da kaptan olan Zahavi, milli formayla 52 maçta 19 gol kaydetti.

ERAN ZAHAVİ KİMDİR?

25 Temmuz 1987 tarihinde İsrail'in Rishon LeZion kentinde dünyaya geldi. Babasının Fransa doğumlu olmasından ötürü Fransız pasaportuna da sahip olan Eran Zahavi futbola İsrail futbolunun güçlü ekiplerinden Hapoel Tel Aviv'de başladı. 2006'da A takımla antrenmanlara çıkmaya başlayan Zahavi, Ocak 2007'de Ramat haSharon'a kiralandı ve 1,5 sezon bu takımın formasını giydi. Ardından yeniden Hapoel Tel Aviv'e dönen Eran Zahavi, bu forma altında 127 maçta 33 gol attı ve Avrupa kulüplerinin dikkatini çekti.

2011 yazında Palermo, Eran Zahavi için 1,6 milyon Euro ödeyerek İsrailli yıldızı kadrosuna kattı ancak Zahavi burada beklentileri karşılayamadı. Ocak 2013'e kadar Palermo formasıyla 26 maça çıkan Zahavi 2 gol, 3 asist yaptı.

2013 kışında Maccabi Tel Aviv onun için 250 bin Euro bonservis ödedi ve bu yeni başlangıç Zahavi'nin altın yıllarının başlamasına yol açtı. Maccabi Tel Aviv formasıyla 156 maça çıkan Eran Zahavi 121 gol, 14 asist üreterek takımının başarılarına en büyük katkı sağlayan isimlerden biri oldu.

2016 yazında Çin kulüplerinin yüksek bonservisle oyuncuları kattıkları süreçte Eran Zahavi de Çin'in yolunu tuttu. Guangzhou R&F onun için 7,23 milyon Euro ödedi. Bu takımda 117 maça çıkan Zahavi, 103 gol, 31 asistle müthiş performansını sürdürdü.

Eran Zahavi kariyeri boyunca 4 İsrail Lig şampiyonluğu, 3 İsrail Kupası kazandı. 2 kez İsrail'de 1 kez de Çin'de olmak üzere 3 kez yılın futbolcusu seçilen Eran Zahavi, 5 kez de gol kralı oldu.

İsrail Milli Takımı'nın da formasını giyen 33 yaşındaki golcü futbolcu 52 maçta 19 kez ağları havalandırdı.

ERAN ZAHAVİ KAÇ YAŞINDA?

1987 doğumlu olan golcü futbolcu, 2020 yılı itibariyle 33 yaşındadır.

Son dakika spor haberlerini KARAR SPOR'dan takip edebilirsiniz.

FENERBAHÇE'NİN YENİ TRANSFERİ MAME THIAM KİMDİR?

FENERBAHÇE YOUTUBE 'KATIL' ÜYELİK İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

FENERBAHÇE'NİN YENİ FORMALARININ FİYATI NE KADAR?

SÜPER LİG ŞAMPİYONU ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE DİREKT GİDEMEYECEK!

HANGİ TÜRK TAKIMLARI AVRUPA KUPALARINA GİDECEK?

SÜPER LİG 2020-21 SEZONU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

SÜPER LİG'DE YAZ TRANSFER DÖNEMİ NE ZAMAN BİTECEK?

BEIN SPORTS HABER NASIL İZLENİR?

FUTBOL ERKEK OYUNU MUDUR?

SÜPER LİG PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN