Erbil'deki saldırının detayları ortaya çıktı

Erbil'deki saldırının detayları ortaya çıktı

ABD askerlerinin konuşlu olduğu Erbil'deki havalimanına 14 roketin fırlatıldığı ortaya çıktı. Roketlerin 10'u Amerikan askerlerinin kaldığı yerleşkenin dışına düşerken, 4 roket yerleşkeye isabet etti. Füzeli saldırı ile ilgili soruşturma başlatıldı.

ABD askerlerinin konuşlu olduğu Erbil'deki havalimanına roketli saldırı düzenlendi.

01.jpg

ABD'li güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, dün gece Erbil'de havalimanına yapılan saldırıda 5 sözleşmeli personel ve 1 ABD askeri yaralandı.

03.jpg

1 sözleşmeli personelin de hayatını kaybettiği saldırıda 14 roket kullanıldığı ortaya çıktı. Roketlerin 10'u ABD askerlerinin kaldığı yerleşkenin dışına düşerken, 4 roket ise yerleşkeye isabet etti. 

02.jpg

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 

ABD'DEN DESTEK MESAJI

Bu arada ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken saldırının ardından Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani ile görüşmüş, ABD'nin destek mesajını iletmişti.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Blinken, "Saldırıyı soruşturma ve failleri sorumlu tutma yönündeki çabalarına verdiğimiz desteği iletmek için Başbakan Mesrur Barzani'ye ulaşarak olayı görüştük" ifadelerini kullanmıştı. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN