Erdoğan: Anayasa değişikliği 2019 Kasım seçimlerinde yürürlüğe girecek

Erdoğan: Anayasa değişikliği 2019 Kasım seçimlerinde yürürlüğe girecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin tarih vererek yaptığı erken seçim çağrısına karşılık, 'anayasa değişikliği düzenlemelerinin 2019 Kasım seçimleriyle tamamen yürürlüğe gireceğini' söyledi. Erdoğan'ın grup toplantısındaki konuşmasında 2019 seçimlerini 3 kez dile getirmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. 

Erdoğan burada yaptığı konışmada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 3 Kasım 2019'da yapılması planlanan Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimlerinin 26 Ağustos'ta yapılmasına ilişkin çağrısına karşılık, 2019 Kasım seçimlerine vurgu yaptı.

Erdoğan'dan 2019 vurgusu

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Emniyetin içinde de kılıç artığı teröristlerin bulunuyor olması muhtemeldir. Bu örgütün ayıklanmasında gerçekten ama gerçekten zorlanıyoruz. FETÖ'cülerin sürekli işleri tersine çevirmenin peşinde olduklarının farkındayız. Sürekli iftiralarla insanların hayatlarını karartmak için fırsat kolluyorlar. Adil Öksüz haininin nasıl serbest bırakıldığını, kimin parmaklarının olduğunu unutmuş değiliz.

18-04/17/20180417_2_29864989_32787226.jpg

Teröristle hareket edenlerin bizim nazarımızda teröristten farkı yoktur. Yanlışa düşen olursa hiç kusura bakmasınlar, vakti saati geldiğinde kendilerini mahkemelere hesap verirken bulacaklar. FETÖ'nün yurt içi ve yurt dışındaki kritik adamlarını adalete veriyoruz.

ER YA DA GEÇ ONU DA ALACAĞIZ

En son Kosova'da 6 Gabon'da 3 tane olmak üzere 80 FETÖ'cü'yü getirdik. Pensilvanya'ya kaçan terörist başının durumu da farklı olmayacak. Er veya geç onu da alacağız. Bu millete ihanet eden herkes hak ettiği cezayı alacak.

ZEYTİN DALI'NDA 4 BİN 205 TERÖRİST

Zeytin Dalı Harekatı'na başladığımız 20 Ocak tarihinden bu yana, yurt içinde 209, Kuzey Irak'ta 341 olmak üzere 550 PKK'lı teröristi etkisiz hale getirdik. Afrin harekatında şu an itibarıyla etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 205'e ulaşmıştır.

18-04/17/20180417_2_29865262_32787718.jpg

FETÖ gerçekleri eninde sonunda ortaya çıkıyor. Bu kumpasçılar yakayı ele veriyor. Adil Öksüz hainini kimlerin sertbest bıraktığını, bu işte kimlerin parmağı olduğunu unutmuş değiliz. FETÖ'cülerin oyunlarına göz yumanları bir kez daha ikaz ediyorum. Yanlışa düşen olursa vakti saati geldiğinde kendilerini mahkeme önünde hesap verirken bulacaklar.

Bahçeli'den erken seçim çağrısı

2019'DA TAMAMEN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Dün 16 Nisan halk oylamasının yıl dönümüydü. Burada 16 Nisan referandumuna katılan, bilhassa da evet diyen milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Yeni yönetim sistemi 2019 Kasım seçimlerinde tamamen yürürlüğe girecek. 15 Temmuz'da görülmüştür.

Milletimiz 15 Temmuz'da bizzat sokağa inerek ülkesini korurken biz siyasetçilere önemli mesaj vermiştir. Milletimizin gönüllerindeki ittifakı MHP ve diğer partilerle siyaset sahasında hayata geçirerek önemli bir adım attık.

SÜRECİ 2019 SEÇİMİNE TAŞIYORUZ

AK Parti olarak MHP ile 7 Ağustos'a sadık kaldık. Sözde anamuhalefet daveti kabul etmeyerek, son anda geldi. Oradaki konuşmayı da fırsat bilerek hemen aleyhte konuşmaya başladı, çünkü akşam başka sabah başka.

18-04/17/20180417_2_29865262_32787718-1523960089.jpg

Bu süreç MHP ile AK Parti'yi Cumhurun ittifakına taşıdı. Cumhur ittifakı ile yeni bir dönem başlayacak. Bu süreci 2019 milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimine inşallah taşıyoruz.

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ KURULUYOR

Sevgili kardeşlerim bugün 25. vefat yıl dönümü olan 8.Cumhurbakanımız Turgut Özal'ı rahmetle yad ediyorum. Rahmetli Özal'ın adını memleketinde Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin kurulmasına karar verdik. Üniversitenin Malatya'ya ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Kentteki mevcut üniversitenin öğrenci sayısı fazla zaten.

CHP'NİN GİDECEĞİ YER KANDİL OLUR

Anamuhalefet olmakla yeminli muharız olmayı tercih eden bu zatla ülkemizin bağı giderek zayıflamaktadır. Milletimiz ülkenin anamuhalefet partisinin bakışını tarihe not düşmüştür. Terör örgütünün yandaşı partinin eski genel başkanını partililerden daha çok CHP'liler ziyaret etmiştir. Allah aşkına bu neyin aşkıdır.

Biz bu yüzden anamuhalefet partisi, anahıyanet partisi oldu diyoruz. Terörist sevicilikten başka bir şeyi olmayan partinin sabık eski genel başkanına gösterilen bu hassasiyetle CHP'nin gideceği yer ancak Kandil olur. O Kandil'i de yakında başlarına teröristlerin yıkmaya gideceğiz. Cudi'de, Tendürek'te ne yaptıysak aynısını yapacağız. Afrin'e girmeyin çağrısı yapmıştı. Kahraman Mehmetçik ve ÖSO oraya girdi. Ne oldu Bay Kemal? Teröristler kuyruklarını kıstırıp kaçmıştı.

18-04/17/20180417_2_29865710_32788700.jpg

SİZ TERÖRİSTLERİN PARKASINI GİYERSİNİZ

Sanatçılarımız, sporcularımızla askerlerimize destek için Hatay'daki sınır karakoluna gittiğimizde bu zat herkese hakaretler yağdırdı. Sonra kalktı kendisi de Hatay'a gitti. Bizim ziyaretimiz sırasında giydiğimiz kamuflaja da hayran kaldı heralde. Onun için laf attı. Kendisine postal ve parka gönderme teklifinde bulunduk, öğrenciliğimden beri giyiyorum dedi. 40 yılda bir doğru söz söyledi. Siz teröristlerin giydiği posta ve parkalı giyersiniz aramızdaki fark bu.

Ülkede ne kadar FETÖ, PKK, DHKP-C'li varsa CHP'nin eylemlerine katılıyor.CHP'nin böyle marjinalize edilmesine yüreğimiz el vermiyor. Bizim için muhalefet de iktidar kadar güçlü olmalıdır. Binde 3'lük partilerin ağzıyla siyaset yapılmaz. İktidar olmak için en az yüzde 50'ye talip olmalısınız. CHP binde 3'e talipse diyecek yok. Ülkede iktidar değişimi ile ilgili bir değişim beklentisi yoktur ancak anamuhalefetle ilgili beklenti var. 2019 seçimleri sonrası AK Parti Meclis'te cumhurbaşkanlığında yer almayı sürdürecek ama CHP'nin akibetini bilmiyoruz.

18-04/17/20180417_2_29865710_32788704.jpg

60 BİN TERÖRİSTİ SINIRIMIZA GETİRMEK İSTİYORLAR

5 bin silah yüklü TIR'ın Kuzey Suriye'de ne işi var.  Kimyasal saldırı göstermiştir ki Suriye'de kırmızı çizgi yoktur, konjöktürel çıkarlar vardır.  Suriye konusunda Türkiye kimsenin mutlak yanında veya mutlak karşısında değildir. 60 bine yakın PYD/YPG'li teröristi bölgeye getirme gayreti içindeler.

MACRON'A YANIT 

Çıkmış biri 'Rusya ile Türkiye'nin arasını açtık' diyor. Dış politikamızın esası dostlarımızın sayısını arttırmaktır. Ama bir şartla. Dostlarımızın dostluğunu görmemiz lazım ki onlarla yürüyelim. Suriye'de olanlar dostlarımızın samimiyetini ve güçlerini gösteriyor. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmeyi başarabildiğimizden beri kimseye ihtiyacımızın olmadığını gördük. İnşallah yarın çok daha iyi bir yerde olacağız."

İLK AÇIKLAMA BOZDAĞ'DAN

Öte yandan Bahçeli'nin teklifine ilk yanıt da Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'dan geldi.

Bozdağ, "Ben de sizinle birlikte öğrendim. Konu, partinin yetkili organlarında değerlendirilir ve bir açıklama yapılır" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN