Erdoğan, Xiaomi'nin yatırımını değerlendirdi: Üretim üssü olma yolunda emin adımlarla

Erdoğan, Xiaomi'nin yatırımını değerlendirdi: Üretim üssü olma yolunda emin adımlarla

Xiaomi'nin 30 milyon dolarlık Türkiye yatırımına ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırımın 2 bin kişiye istihdam sağlayacağını belirterek, "Türkiye, akıllı telefon üreticileri için bölgenin üretim üssü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çinli teknoloji devi Xiaomi'nin Türkiye yatırımıyla ilgili açıklama yaptı.

"2 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK"

Erdoğan, "Xiaomi ve iş ortağı Salcomp’un yaklaşık 30 milyon dolarlık yatırımla, 14 bin metrekare arazi üzerinde kurduğu bu fabrika, yıllık 5 milyon üretim kapasitesiyle 2 bin kişiye de istihdam sağlayacaktır" dedi.

Erdoğan, "Dünyanın Kovid-19 salgını sebebiyle sancılı günler yaşadığı bir dönemde, sizlerin şahsında Türkiye’ye güvenen, ülkemizin potansiyeline ve geleceğine inanan tüm yatırımcılara şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

"ÜRETİM ÜSSÜ YOLUNDA EMİN ADIMLARLA"

Erdoğan, "Yıllık 10 milyonun üzerinde cep telefonu satışının gerçekleştiği; Avrupa, Rusya ve Orta Doğu pazarlarının birleşme noktası Türkiye, akıllı telefon üreticileri için bölgenin üretim üssü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN