Xiaomi hangi ülkenin markası, sahibi kim? Türkiye'de üretime başladı!

Xiaomi hangi ülkenin markası, sahibi kim? Türkiye'de üretime başladı!

Çin merkezli teknoloji firması Xiaomi, dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi durumunda. 30 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'de fabrika açan Xiaomi, ilk telefonları banttan indirdi. İşte detaylar...

Xiaomi, İstanbul Avcılar'da açtığı fabrikayla dünyada dördüncü farklı ülkede üretime başladı. Çinli teknoloji devi, bu yatırımıyla hem mavi yaka hem beyaz yaka olmak üzere yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlayacak. Salcomp iş birliği ile hayata geçirilecek fabrika, yıllık 5 milyon adet telefon üretim kapasitesine sahip olacak.

aw264794-03.jpg

XIAOMI NE ZAMAN KURULDU, HANGİ ÜLKENİN MARKASI?

Nisan 2010'da Çin'in başkenti Pekin'de kurulan Xiaomi; akıllı telefon, mobil uygulama, dizüstü bilgisayar, çanta, kulaklık, ayakkabı, akıllı bileklik ve daha birçok elektronik ürün üretiyor.

Dünyanın önde gelen akıllı telefon üreticileri arasında bulunan Xiaomi, İrlanda merkezli analiz şirketi Statcounter'ın verilerine göre, Samsung (yüzde 28) ve Apple'ın (yüzde 27) ardından yüzde 10'luk pazar payıyla dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi konumunda bulunuyor.

XIAOMI'NİN SAHİBİ KİM?

Xiaomi'nin kurucusu ve CEO'su Lei Jun'dur.

2011 yılında ilk akıllı telefonunu Çin'de piyasaya sürdü. 2014'te ülkesinin en büyük akıllı telefon markası oldu. 2018 yılında hem en büyük pazar olan Çin, hem de ikinci en büyük pazar olan Hindistan'da lider olan dünyanın dördüncü en büyük akıllı telefon üreticisiydi oldu.

Aylık aktif Xiaomi akıllı telefon kullanıcı sayısı, Eylül 2019'da 291.6 milyona yükseldi. 2019 Fortune Global 500 listesinde 468. sırada olan Xiaomi, listedeki en genç şirkettir. 2019'da Xiaomi'nin cep telefonu sevkiyatı 125 milyon adede ulaştı.

Xiaomi'nin dünya çapında 18.170 çalışanı bulunuyor.

aw264794-12.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN